I ptice na grani znaju o ovom bendu. Posljednjih desetak godina su toliko bili prisutni u medijima da su dosadili i bogu i narodu. Ali, ovo je Lynyrd Skynyrd iz 1975. Daleko da je današnja postava loša, ali ova stara postava, kada su bili mladi i nesputani ogromnim publicitetom i gladni uspjeha, gladni dobre svirke, gladni žena, pića i zabave, to je bilo vrijeme najboljih Lynyrd Skynyrd, a ovaj živi snimak je odličan pečat tog vremena.

Snimak je jako dobro prošao digitalizaciju i češljanje, te album zvuči odlično, čisto i precizno. To su bile godine uspona za bend i svaki zvuk je na mjestu, energija je visoka i bend je bio u punoj snazi. Tehnika nije bila na nivou današnje pa se to pomalo osjeća, ali uho koje je naviklo neće ovo naći kao nedostatak. Današnja reinkarnacija benda je furioznija. I pored godina, sviraju brže i glasnije. Lynyrd Skynyrd sa ovog snimka iz 1975 je opušteniji, razigraniji i ležerniji, per se Južnjački Rokenrol jedan kroz jedan, potpuno u duhu opuštenog vremena. Allman Brothers Band pa onda Lynyrd Skynyrd su ga patentirali.

Znači, uzmeš štap na rijeci, ili karolu na moru, zabaciš i pustiš mozak na pašu. Želim dobar ulov, dobru večeru i prijatne trenutke uz ovaj album i malo vina.

Nikola Franquelli