Pred proslavu 30. rođendana koji pripremaju za 7. decembar u SubBeernom Centru, novosadski pank-rok bend Atheist Rap predstavio je video spot za pesmu „Grbavci“ koja se nalazi na njihovoj novoj split LP ploči koju su objavili zajedno sa bendom Defenders Of The Universe iz Nemačke, uz podršku izdavačke kuće „SN-Rex“ iz Štutgarta.

Atheist Rap, foto: Mikica Andrejić
Video spot je snimljen u „Firchie Think Tank Studio“ u Novom Sadu, a produkciju spota potpisuje “Illegal Production”. Pesma opisuje jednu vrlo rasprostranjenu karakternu (nikako fizičku) osobinu u našem društvu.

U izjavi za naš sajt Radule nam prenosi kako je pesma nastala:

— Kosio sam travu na salašu oko Socijala studija, a prethodno me stariji kolega iz benda izdrkao svojim ponašanjem po pitanju nečega i krenem da razmišljam da li je problem u njemu, koji time prati trendove u našem posrnulom društvu, ili u meni kao jedinki koja se bori protiv vetrenjača, umesto da se prepusti i pusti da sve ode u kurac.

I krenu da se lepe stihovi jedan na drugi, pojavi se i melodija, ja malo-malo ostavim kosilicu pa zapišem nešto, pa se vratim na košenje, pa ponovo zapišem, pa se izvinim mojoj Sanji što zabušavam, pa uzmem gitaru, pa kosim, pa na kraju ritam-mašina, gitara, bas, vokal i snimim demo.

Inače pesma je u neku ruku omaž Ramonesima, Idijotima i Novembru, od svakog benda mi je izašlo ponešto, da li aranžmanski, u sviranju ili pevanju, nebitno, sva tri benda su mi duboko usađeni u hipofizu i drago mi je da je tako.


Tokom cele ove 2019. godine novosadski pankeri su bili izuzetno koncertno aktivni, a i sada su u jeku priprema za koncert koji će pod nazivom “30 pesama za 30 godina” održati u SubBeernom Centru (Cetinjska 15) u Beogradu, 7. decembra.

Ulaznice po ceni od 1.000 dinara dostupne su na svim Ticket Vision prodajnim mestima, kao i u kafeu ,,Šikarica", Skadarska 22. Cena na ulazu u SubBeerni Centar na veče koncerta biće 1.200 dinara.