Kao što su neki članovi benda Off With Their Heads već izjavili, njihovi prethodni albumi su više nalik pošalicama i rugalicama, dok Be Good LP manje govori o samosažaljenju, a više o kolektivnom prihvatanju činjenice da smo svi u neku ruku nesrećni.

Be Good je demonstracija ljutnje, očaja, prisutnosti ideje da promenimo svoje okruženje, ali bez trunke snage da to zaista i učinimo. Iskrenost njihovih tekstova je tako neumoljiva, brutalna, istinita i te teške reči obično dodju kao šamar koji poziva na otrežnjenje. Ovaj snimak donosi takvu atmosferu, ali da budemo fer, Off With Their Heads su muziički gledano prešli dug put i Be Good je ogroman korak dalje sa mnoštvom sjajnih idejnih rešenja.

Prisilno prihvatanje realnosti prilično je istražena tema u njihovim tekstovima, a bend se fokusirao na suočavanje sa stvarnošću kroz agresivne vokalne deonice Ryan Younga. Njegova sposobnost da izrazi svoja osećanja prema ovom svetu neumoljivo nas upozorava da je svet uglavnom surov prema onima koji ne žele živeti linijom manjeg otpora.

Ostatak benda se drži svog klasičnog pristupa pank rok muzici, pesme su upečatljive i odlično se uklapaju sa Ryan-ovim vokalnim mogućnostima, ali su takođe dovoljno melodične da udovolje onom delu publike koji je više orijentisan melodičnom pank roku. Pesme poput Disappear, No Love, Take Me Avay, Tear Me Apart, Let It All, Severe Errand su instant hitovi, ali kako je to gotovo tradicija sa svim albumima Off With Their Heads, verovatno ćete biti zadovoljni celokupnim materijalom, jer se bend svojski potrudio da Be Good odlično zvuči. Album je propraćen odličnom naslovnicom koju je fotografisala Patricia Hummel, a izdavač je Epitaph Records koji se još jednom potrudio da album dočeka svetlost dana na svim fizičim formatima i streaming servisima.

Đorđe Miladinović