Reizdani legendarni album KUD-a Idijoti “Gratis Hits Live!” nalazi se na prvom mestu najprodavanijih izdanja službene top liste Hrvatske diskografske udruge.

KUD Idijoti, Uljanik 1999 (autor fotografije Goran Šebelić)
Objavljen u izdanju diskografske kuće Dancing Bear povodom 20. godišnjice albuma, ovaj album kultnog statusa zasluženo je odmah po objavi pronašao svoje mesto u vrhu liste aktuelnih domaćih i stranih izdanja, pozicionirajući se ispred najprodavanijeg stranog albuma Eda Sheerana “No.6 Collaborations Project”.

Album je dostupan na redizajniranom CD izdanju te po prvi put na dvostrukom LP-u. “Gratis Hits Live!” je ujedno i jedino vinilno izdanje pulskog sastava dostupno na tržištu pa nesumnjivo predstavlja privlačan kolekcionarski primerak koji će dugo biti među najpopularnijim albumima u Hrvatskoj.

Dvadeset punih godina je prošlo od objave live albuma “Gratis Hits Live!”, snimanog 5. i 6. februara 1999. u pulskom klubu Uljanik povodom 18. rođendana sastava koji je svojim delovanjem prerastao pojam benda i postao simbol generacije. Kolekcija od 27 energičnih i beskompromisnih pesama objedinjenih na ovom izdanju najbolje dočarava iskrenu strast i stav ljudi koji su punk živeli i disali, sve ono po čemu će se KUD Idijoti pamtiti.

Objava reizdanja savršeno se poklopila s predstavljanjem najnovijeg dokumentarnog filma zagrebačke produkcijske kuće Factum i nagrađivanog redatelja Andreja Korovljeva o Branku Črncu Tusti. Film o frontmanu pulskog punk benda KUD Idijoti nije klasičan muzički dokumentarac jer KUD Idijoti nikada nisu ni bili klasičan punk bend, a publika se u to imala prilike uveriti 30. septembra na zagrebačkoj premijeri u bioskopu Studentskog Centra Zagreb.