KUD Idijoti na prvom mestu najprodavanijih albuma u HrvatskojSviđa ti se? Javi ostalima!

Reizdani legendarni album KUD-a Idijoti “Gratis Hits Live!” nalazi se na prvom mestu najprodavanijih izdanja službene top liste Hrvatske diskografske udruge.

KUD Idijoti, Uljanik 1999 (autor fotografije Goran Šebelić)
Objavljen u izdanju diskografske kuće Dancing Bear povodom 20. godišnjice albuma, ovaj album kultnog statusa zasluženo je odmah po objavi pronašao svoje mesto u vrhu liste aktuelnih domaćih i stranih izdanja, pozicionirajući se ispred najprodavanijeg stranog albuma Eda Sheerana “No.6 Collaborations Project”.

Album je dostupan na redizajniranom CD izdanju te po prvi put na dvostrukom LP-u. “Gratis Hits Live!” je ujedno i jedino vinilno izdanje pulskog sastava dostupno na tržištu pa nesumnjivo predstavlja privlačan kolekcionarski primerak koji će dugo biti među najpopularnijim albumima u Hrvatskoj.

Dvadeset punih godina je prošlo od objave live albuma “Gratis Hits Live!”, snimanog 5. i 6. februara 1999. u pulskom klubu Uljanik povodom 18. rođendana sastava koji je svojim delovanjem prerastao pojam benda i postao simbol generacije. Kolekcija od 27 energičnih i beskompromisnih pesama objedinjenih na ovom izdanju najbolje dočarava iskrenu strast i stav ljudi koji su punk živeli i disali, sve ono po čemu će se KUD Idijoti pamtiti.

Objava reizdanja savršeno se poklopila s predstavljanjem najnovijeg dokumentarnog filma zagrebačke produkcijske kuće Factum i nagrađivanog redatelja Andreja Korovljeva o Branku Črncu Tusti. Film o frontmanu pulskog punk benda KUD Idijoti nije klasičan muzički dokumentarac jer KUD Idijoti nikada nisu ni bili klasičan punk bend, a publika se u to imala prilike uveriti 30. septembra na zagrebačkoj premijeri u bioskopu Studentskog Centra Zagreb. Sviđa ti se? Javi ostalima!

Budi u toku, prati nas na fejsbuku

Stiže prvo zvanično reizdanje albuma "Nuklearne olimpijske igre" Satana Panonskog

"Rijetko kada se na domaćoj sceni pojavi tako osebujan lik kao sto je to bio Ivica Čuljak. Znan i kao Kečer II a još poznatiji kao Sata...

10 najčitanijih

Arhiva