Završilo se kalendarsko leto a ovih dana i ovo miholjsko. Što samo znači da je nova rock n roll sezona krenula i zahuktava se. Posle letnje diskografske pauze aktivirala se i izdavačka kuća Miner Records koja predstavlja novu kompilaciju, 6. po redu u serijalu, "Invasion from the East".


Kao što znate, radi se o svojevrsnom sempleru, preseku rada ove izdavačke kuće koja na svakom izdanju predstavlja neka stara ali i neka sveža-nova imena koja će tek dobiti svoje izdanje. Ako ne pratite redovno izdanja ovog izdavača, "Invasion from the East" je najbolji i najbrži način da otkrijete šta to ova kuća nudi i da pronađete neke svoje favorite.

Kompilacije uglavnom predstavljaju ex-yu bendove ali ova je otišla korak dalje i uključila i jedan bend iz susedne Rumunije. Da li je ovo neka najava širenja i na ovo tržište ostaje da vidimo. Pored njih, tu je još jedno ime poznato čak i mainstream publici. Radi se o Slađani Milošević koja je ovde pod imenom Alexandra Hagadone. Zastupljena je sa čuvenom pesmom "Legalize freedom", ovoga puta u živom izvođenju. Pogledajte kompletnu play listu:

Tracklist

1 Alexandra Hagadone* Legalize Freedom (Live)
2 3 Minuta Straha Moj Put
3 Sanitarium* Režim
4 Despotic Bullet Coming Clean
5 Sigma Epsilon Trofej
6 Prisoner* Košmar
7 Kymera* Mental Wounds
8 Khargash Messiah
9 Their Black Sunlight
10 The Bloody Earth I Dwell Alone
11 This Casual Necromancy Forest Oditty
12 From Ashes* Savouring The Bloodshed
13 Alogia Callis Ad Astra
14 Claymorean Arioch, Knight of the Swords
15 Magica* You Should Have Run
16 Miloš Kračunović Indigo Sky
17 Kler Tebi Gataju
18 III Kanal Kerozin

Disk možete poručiti putem Miner stranice ili Discogs profila.