CC je pank bend iz Zagreba. Ozbiljnije je počeo s radom negdje krajem veljače 2017. godine. CC je nastao kao produkt želje nekolicine prijatelja za sviranjem hc panka i zajebancijom. Prve pjesme nastajale su brzo i s lakoćom te je krajem iste godine snimljen ep „Wasteland“. Nakon toga je uslijedila prva europska turneja benda te brojne svirke po regiji. Ubrzo su neki od članova morali otići iz države za boljim poslovnim prilikama, pa je bend bio na višemjesečnoj pauzi prilikom koje su pokušavali s nekoliko bubnjara. Konačno, krajem 2018. bend nalazi stalnog bubnjara te s njime snima album „Prisoner Of State“. Trenutno se pripremaju za drugu europsku turneju, ovaj put po Italiji, Francuskoj i Španjolskoj i to sredinom listopada ove godine.


Kada ste napravili bend, koja je vaša želja bila i kakav smisao on ima? Šta to vama znači a šta bi trebalo slušaocima?
Bend je zapravo svoj prvi oblik dobio još 2015. godine kad su se članovi koji su svirali po drugim bendovima, a bili u istoj garaži, našli u isto vrijeme na istom mjestu te rekli “e ajmo đemat”. Bend u takvome obliku nije imao probe sve do ponovno rođene ideje 2017.godine, kad su se članovi dok su vani cugali dogovorili da će opet svirat. Ta se godina dakle smatra početkom rada CC-a i tad je nastalo i ime benda. Želja je bila dobro se zabavit i svirati muziku koju volimo i slušamo, na kraju je cijela spika ispala puno ozbiljnija nego što je bilo planirano, što je zapravo veoma dobro. Smisao benda je svirati, zabaviti se, pokušati izraziti mišljenje na što kreativniji način, bilo putem tekstova, rifova ili samog komponiranja pjesama na probi, tourati i, zbog ljubavi prema sviranju i panku, spajat se s novim ljudima te otkrivati nova mjesta.

Motivi i filozofija benda...
Motivi i tematika naših pjesama uglavnom je kritika društva kao cjeline, ali i pojedinaca, te raznih nepravdi i događanja u svijetu koje na nas ostave utjecaj ili koje nas toliko isprovociraju da o tome moramo napisati pjesmu.

U kojoj meri vam je ovaj bend nekakva spona sa društvom i način komunikacije sa istim, u kolikoj vaše lično ispucavanje energije i lično pražnjenje?
Ovaj bend je u velikoj mjeri veza te način komuniciranja s društvom, prvenstveno zbog angažiranih tekstova, te zbog druženja prije i poslije koncerata. Najbolji koncert je kad se nakupi mnoštvo potisnute (negativne) energije pa to na licu mjesta izađe van. Isto, čak i bolje, je na probi koja je stvarno odlično olakšanje i prirodan antistres, gdje ludom energijom divlje glazbe koju sviramo sve loše ode van iz nas te ostanemo prazni i spremni za nove nalete pozitivne energije i sreće.

Koliko je teško okupiti ljude i održati ih zajedno u jednoj ovakvoj priči?
Lako je dok svi živimo u istome gradu te dok su svi u bendu prijatelji. Članovi benda sviraju i po drugim bendovima i projektima te svatko ima svoj život, interese i obaveze, ali se svaki tjedan nađe vremena za probu, rad na pjesmama, razmišljanju o budućnosti benda i dogovaranje koncerata. Svima nam je to dobra zabava koja uključuje produktivan rad, što je zapravo najbolji mogući smisao imanja benda.

Problemi sa kojima se suočavate kao bend...
Problemi općenito u bendovima nastaju kad se članovi počnu svađati jer ne mogu naći zajednički jezik. To se obično događa kad se neki problem shvaća preozbiljno. Uvijek treba otpustiti uzde i uvažiti svačije mišljenje pa problema neće biti. Suočavali smo se s promjenama postave jer su ljudi morali otići iz države ili više nisu imali vremena za bend zbog drugih obaveza, no to se nikom ne uzima za zlo, a i na kraju nikad ne ispadne kao problem budući da bend i dalje svira.

Kome i u kojoj prilici biste pustili vaš bend?
Vjerojatno bih pustila bend da moram otići van iz države na neko dulje vrijeme, ali kad bih se vratila bih pozvala ekipu da opet zasviramo.