Islandski pank muzejSviđa ti se? Javi ostalima!

Novembra 2016., nekada javni toalet, lokalcima poznat kao “ground zero”, ponovo je otvorio svoja vrata u centru Rejkjavika i postao ono što verovatno niko nije sanjao da bi mogao postati - pank muzej.


Smešten u ulici Bankastræti, nedaleko od luke, ovaj mali muzej posvećen je islandskoj pank sceni, od njenih početaka krajem 1970-ih, sve do raspada benda Sugar Cubes (u kome je svirala i Bjork) početkom 1990-ih. Postavka je smeštena u bivšim toaletima, umivaonicama i hodnicima i sastoji se od kolekcije fotografija, postera, ulaznica, instrumenata, binske opreme i projekcija klupskih koncerata. Kolekcija uključuje ne samo artefakte i snimke nastupa lokalnih bendova već i gostujućih. Pored ovoga, na slušalicama možete slušati izdanja islandskih bendova ili ako želite, možete obući neke od izloženih jakni i pozirati za instrumentima. Otvaranju muzeja prisustvovao je lično Džoni Roten a tu su i fotografije koje ovo dokazuju.

Ako ste u prilici da ga posetite, muzej je otvoren radnim danima od 10 ujutru do 10 uveče, a vikendom od podneva do 10 uveče. Ulaznica je oko 10 američkih dolara. Do tada, iskoristite priliku i putem mini galerije zavirite u ovaj jedinsveni muzej.
 
Klik ili svajp (ako gledaš sa telefona) i uživaj u galeriji.

Islandski pank muzejSviđa ti se? Javi ostalima!

Budi u toku, prati nas na fejsbuku

Stiže prvo zvanično reizdanje albuma "Nuklearne olimpijske igre" Satana Panonskog

"Rijetko kada se na domaćoj sceni pojavi tako osebujan lik kao sto je to bio Ivica Čuljak. Znan i kao Kečer II a još poznatiji kao Sata...

10 najčitanijih

Arhiva