Islandski pank muzej



Sviđa ti se? Javi ostalima!

Novembra 2016., nekada javni toalet, lokalcima poznat kao “ground zero”, ponovo je otvorio svoja vrata u centru Rejkjavika i postao ono što verovatno niko nije sanjao da bi mogao postati - pank muzej.


Smešten u ulici Bankastræti, nedaleko od luke, ovaj mali muzej posvećen je islandskoj pank sceni, od njenih početaka krajem 1970-ih, sve do raspada benda Sugar Cubes (u kome je svirala i Bjork) početkom 1990-ih. Postavka je smeštena u bivšim toaletima, umivaonicama i hodnicima i sastoji se od kolekcije fotografija, postera, ulaznica, instrumenata, binske opreme i projekcija klupskih koncerata. Kolekcija uključuje ne samo artefakte i snimke nastupa lokalnih bendova već i gostujućih. Pored ovoga, na slušalicama možete slušati izdanja islandskih bendova ili ako želite, možete obući neke od izloženih jakni i pozirati za instrumentima. Otvaranju muzeja prisustvovao je lično Džoni Roten a tu su i fotografije koje ovo dokazuju.

Ako ste u prilici da ga posetite, muzej je otvoren radnim danima od 10 ujutru do 10 uveče, a vikendom od podneva do 10 uveče. Ulaznica je oko 10 američkih dolara. Do tada, iskoristite priliku i putem mini galerije zavirite u ovaj jedinsveni muzej.
 
Klik ili svajp (ako gledaš sa telefona) i uživaj u galeriji.

Islandski pank muzej



Sviđa ti se? Javi ostalima!

Budi u toku, prati nas na fejsbuku

10 najčitanijih

Arhiva