Zabeležen rast prodaje audio kaseta u 2019. godiniSviđa ti se? Javi ostalima!

Prodaja audio kaseta je i ove godine na vrhuncu, gledano deset godina unazad, u Velikoj Britaniji. Predviđa se da će do kraja godine biti prodato još 75.000 primeraka.


Kad je reč o povratku tog analognog nosača zvuka, nema astronomskih zarada, ali ima velikih skokova u prodaji, javlja RDD. Prisutan je konstantni rast iz godine u godinu, što je dokaz da zaljubljenici u audio kasete ne spadaju u kategoriju kratkotrajnih trendova, bar u Velikoj Britaniji.

Prema podacima koje donosi British Phonographic Industry (BPI), do sad je u 2019. prodato 35.000 primeraka audio kaseta, što je gotovo duplo spram 18.000 primeraka prodatih u prvoj polovini prošle godine. BPI objašnjava kako audio kaseta ima minimalni udeo u prodaji nosača zvuka, svega 0.2%, što je daleko manje od puno respektabilnijeg udela od 12% koliko drži vinil, no za ljubitelje slušanja muzike preko namagnetisane trake ovo su dobre vesti.Sviđa ti se? Javi ostalima!

Budi u toku, prati nas na fejsbuku

Stiže prvo zvanično reizdanje albuma "Nuklearne olimpijske igre" Satana Panonskog

"Rijetko kada se na domaćoj sceni pojavi tako osebujan lik kao sto je to bio Ivica Čuljak. Znan i kao Kečer II a još poznatiji kao Sata...

10 najčitanijih

Arhiva