Woodstock: Kako napraviti najveći festival na svetu



Sviđa ti se? Javi ostalima!

Zašto na Woodstocku nisu nastupali Bob Dylan, Stonesi, Beatlesi, Doorsi? Ko je sve od velikih imena odbio pozivnicu? Kakva je veza između Woodstocka i upaljača na koncertima?

Pre pedeset godina, od 15. do 18. avgusta 1969., održan je muzički festival koji je promenio svet – Woodstock. Obeležavajući ovu godišnjicu, knjižara Rockmark predstavila je knjigu “Woodstock – kako napraviti najveći festival na svijetu” autora Michela Langa uz pomoć Holly George-Warren.

Michael Lang idejni je začetnik Woodstocka i ne samo da na 270 stranica donosi sjajne priče iz prve ruke o događajima, nastupima i svemu što se događalo tokom “tri dana mira i muzike”, već pruža i pogled u poslovni deo iza stvaranja događaja koji će definisati šezdesete godine prošlog veka.

Priča o festivalu započinje njegovim odrastanjem u Bensonhurstu, odlaskom na Floridu gde organizuje Miami Pop Festival, a selidba u Woodstock otvara novo poglavlje u kom počinje razmišljati o festivalu muzike i umetnosti. S trojicom partnera bacio se u ovaj pothvat i premda je o Woodstocku napisano mnogo knjiga, Langova pruža pogled “iznutra” na jedan informativan i zabavan način koji će se svideti običnim čitateljima, ali i pravim muzičkim znalcima.

Uz detaljan prikaz svih problema, čarolija, čuda i hosa koji su festival pratili do farme nedaleko od Bethela – od tog trenutka legendarnog vlasnika, mlekara Maxa Yasgura – te tokom svih festivalskih dana (od kiše, blata, prometnog kaosa…), Lang otvara i daje odgovore na mnoga zanimljiva pitanja: Zašto na Woodstocku nisu nastupali Bob Dylan, Stonesi, Beatlesi, Doorsi? Ko je sve od velikih imena odbio poziv? Kakva je veza između Woodstocka i upaljača na koncertima?

Obogaćena izjavama ključnih osoba, knjiga donosi više od 80 fotografija, kompletne set-liste svih izvođača, te poglavlje šta su glavni protagonisti radili nakon najvećeg festivala svih vremena i pomalo gorkog epiloga.



Sviđa ti se? Javi ostalima!

Budi u toku, prati nas na fejsbuku

10 najčitanijih

Arhiva