Zašto na Woodstocku nisu nastupali Bob Dylan, Stonesi, Beatlesi, Doorsi? Ko je sve od velikih imena odbio pozivnicu? Kakva je veza između Woodstocka i upaljača na koncertima?

Pre pedeset godina, od 15. do 18. avgusta 1969., održan je muzički festival koji je promenio svet – Woodstock. Obeležavajući ovu godišnjicu, knjižara Rockmark predstavila je knjigu “Woodstock – kako napraviti najveći festival na svijetu” autora Michela Langa uz pomoć Holly George-Warren.

Michael Lang idejni je začetnik Woodstocka i ne samo da na 270 stranica donosi sjajne priče iz prve ruke o događajima, nastupima i svemu što se događalo tokom “tri dana mira i muzike”, već pruža i pogled u poslovni deo iza stvaranja događaja koji će definisati šezdesete godine prošlog veka.

Priča o festivalu započinje njegovim odrastanjem u Bensonhurstu, odlaskom na Floridu gde organizuje Miami Pop Festival, a selidba u Woodstock otvara novo poglavlje u kom počinje razmišljati o festivalu muzike i umetnosti. S trojicom partnera bacio se u ovaj pothvat i premda je o Woodstocku napisano mnogo knjiga, Langova pruža pogled “iznutra” na jedan informativan i zabavan način koji će se svideti običnim čitateljima, ali i pravim muzičkim znalcima.

Uz detaljan prikaz svih problema, čarolija, čuda i hosa koji su festival pratili do farme nedaleko od Bethela – od tog trenutka legendarnog vlasnika, mlekara Maxa Yasgura – te tokom svih festivalskih dana (od kiše, blata, prometnog kaosa…), Lang otvara i daje odgovore na mnoga zanimljiva pitanja: Zašto na Woodstocku nisu nastupali Bob Dylan, Stonesi, Beatlesi, Doorsi? Ko je sve od velikih imena odbio poziv? Kakva je veza između Woodstocka i upaljača na koncertima?

Obogaćena izjavama ključnih osoba, knjiga donosi više od 80 fotografija, kompletne set-liste svih izvođača, te poglavlje šta su glavni protagonisti radili nakon najvećeg festivala svih vremena i pomalo gorkog epiloga.