Sten Li dobija aveniju u NjujorkuSviđa ti se? Javi ostalima!

Marvelova legenda Sten Li dobiće ulicu u Njujorku.

Američki mediji pišu a Nedeljnik prenosi da je gradsko veće Njujorka izglasalo da Univerzitetska avenija u Bronksu dobije ime kreatora čuvenih superheroja, poput Spajdermena, Fantastične četvorke, Hulka i Iks mena.

Sten Li je preminuo krajem 2018. godine u svojoj 95. godini, zbog srčanog zastoja.


Zanimljivo je da se mediji prisećaju načina na koji je Li spasio Marvel. On je sa 39 godina napustio “Atlas comics”, a istovremeno je Marvel tavorio praveći ratne, horor i vestern stripove. To je bilo tako pogubno za kompaniju, da su 50-ih godina 20. veka bili na ivici bankrota.

Sten Li je pera ukrstio sa Džekom Kirbijem. Zajedno su kreirali grupu superheroja koja je dobila naziva Fantastična četvorka. Pređašnja lična iskustva kao i sci-fi serijali stripova pomogli su im da njihova grupa superheroja postane veoma popularna.

Fantastična četvorka i uspeh koji je donela bio je vetar u leđa, te je serijal postao ,,mesto rođenja’’ novih superheroja kao što su Black panther i Inhumans. Serijal je iskorišćen čak i da se ispromoviše novi Spiderman serijal. Usledili su Hulk, Thor, Iron man, Ant-man, X-men, Daredevil i drugi popularni heroji koji su od Marvel Comics-a načinili gigant kakav je danas. A sve je počelo Fantastičnom četvorkom.Sviđa ti se? Javi ostalima!

Budi u toku, prati nas na fejsbuku

Stiže prvo zvanično reizdanje albuma "Nuklearne olimpijske igre" Satana Panonskog

"Rijetko kada se na domaćoj sceni pojavi tako osebujan lik kao sto je to bio Ivica Čuljak. Znan i kao Kečer II a još poznatiji kao Sata...

10 najčitanijih

Arhiva