Shoplifters: Album “Secret Free World” je naše najzrelije i najbolje izdanje



Sviđa ti se? Javi ostalima!

Novosadska pank rok četvorka Shoplifters predstavila je video-spot za pesmu “Everybody’s Nobody’s Fool” kao najavu za njihov predstojeći album. Video kao snimatelji potpisuju Orfeas Skutelis i Szilárd Kovács, dok je za montažu bio zadužen Zoran Nikolić.

Novi album Shopliftersa pod nazivom “Secret Free World” biće objavljen 16. avgusta. Album čini 11 novih pesama snimljenih tokom marta 2019. u novosadskom studiju Fluid Noise, za čiju produkciju su zaslužni Aleksandar Jovanović (Everbeatz) i Shoplifters.

Treći zvanični album benda na vinilu potpisuje čak pet izdavača: Brassneck records (UK), Waterslide Records (Japan), PopKid Records (SAD), Bartolini Records (Španija) i White Russian Records (Holandija). Takođe, album će biti dostupan i na kaseti, zaslugom beočinske Underground Disco ekipe.

O svemu ovome porazgovarali smo ukratko sa Vojinom.


HC: Nakon tri uzastopna EP-ja zašto ste se odlučili za dugosvirajuće izdanje u vremenu kada možda singlovi privlače više pažnje publike?

Vojin:
Nakon izlaska prošlog EP-ja (Forgiver) mi smo već imali nekoliko gotovih pesama, to je možda i glavni razlog što smo se odlučili za album. Plus su i ostali članovi benda dali svoj doprinos kao songvrajteri.
Trudimo se da ne pravimo prevelike pauze u studijskom radu, igrom slučaja smo bili produktivniji nego inače pa je i rezultat toga snimanje dugosvirajućeg albuma. Možda smo se malo i zasitili EP formata. U svakom slučaju ta tri EP-ja (Smile, Believe i Forgiver) mi iz današnje perspektive deluju kao zaokružena celina, trilogija. Što se tiče promocije, za svako izdanje izbacimo po koji spot/singl pa time pokušavamo da malo skrenemo pažnju na sebe.

HC: Da li je i u kojoj meri novi album drugačiji od prethodnih izdanja? Koliko ste se menjali i sazrevali i da li je to i dalje moguće obzirom da već iza sebe imate dovoljno iskustva i staža ne samo u ovom bendu?

Vojin:
Mogu slobodno da kažem da je ovo naše najzrelije i najbolje izdanje, prilično smo ponosni na ovaj materijal. Stilski se ne razlikuje preterano od prethodnih izdanja. Album je šarenolik, ali mi se čini da pesme funkcionišu kao celina. Za miks je zaslužan Aleksandar Jovanović (Everbeatz), genijalac koji je iz nekog razloga veliki fan našeg benda.

HC: Album najavljuje spot-singl “Everybody’s Nobody’s Fool”. Zašto ste se baš za tu numeru odlučili?

Vojin:
Ta pesma nam je nekako bila favorit za prvi singl. Ne tvrdim da je najbolja, ali onako, đuskava je, sporijeg tempa, potencijalni hit.

HC: Promocija albuma “Secret Free World” će se održati 31. avgusta u Novom Sadu. Recite nam nešto više o tome...

Vojin:
Promocija će se održati na brodu 'Brod Teatar' u subotu 31. avgusta organizaciji Studentskog Kulturnog Centra Novi Sad. Tom prilikom će posetioci biti u prilici da kupe naš novi album na vinilu i uživo čuju većinu pesama sa istog. Potrudićemo se da budemo dobri domaćini. U septembru nastavljamo promociju, idemo na vikend tour u Nemačku, postoje planovi za još koji izlet preko.

HC: Listajući spisak vaših nastupa čini mi se da retko svirate van rodnog grada. Zašto je to tako i da li vas na jesen možemo očekivati u drugim gradovima Srbije?

Vojin:
Da, slabo sviramo po Srbiji. Niti nas iko zove, niti više imamo želju da cimamo ljude na nam sredjuju svirke. Ranije smo svirali češće van Novog Sada, ali uglavnom to sve bude jalovo, fakat je da nemamo publike. Pevamo na engleskom pride, ni to nam ne čini uslugu. Bili smo skoro u Španiji, svirali pred krcatim klubom u Madridu, u Barseloni je takodje bilo posećeno. U Novom Sadu poslednjih par godina uvek bude super, i u Beogradu nam se omakne dobar gig. Nadam se da ćemo tamo napraviti promociju, kao i bilo gde drugde ako nas pozovu.

Hvala ti Vojine na ovom kratkom razgovoru, a sada, svi gledamo spot...





Sviđa ti se? Javi ostalima!

Budi u toku, prati nas na fejsbuku

10 najčitanijih

Arhiva