Kventin Tarantino napravio listu omiljenih pesama iz svojih filmova (AUDIO)



Sviđa ti se? Javi ostalima!

Kventin Tarantino, jedan od najuspešnijih i najuticajnijih filmskih reditelja svih vremena, nedavno je na Spotifyju kreirao playlistu omiljenih pesama iz svojih filmova.


Postoji puno razloga zbog kojih ljudi filmografiju Kventina Tarantina toliko cene. Mnogi glumci i pristaju igrati u njegovim filmovima zbog brbljivih, živopisnih likova, neki dolaze zbog bezobzirnog, a opet “stilskog” nasilja, dok neki dolaze kako bi učestvovali u stvaranju filmskog klasika (pošto su svi njegovi filmovi klasici), piše Vice.

Međutim, kao omiljeni i najdosledniji aspekt njegovih filmova ističe se besprekoran ukus za muziku. Bilo da je to u obliku arhivskih zbirki singlova preuzetih s prašnjavih starih zapisa ili, u novije vreme, bujno orkestriranih originalnih kompozicija, Tarantino se dokazao majstorom u korištenju muzike.

On je nedavno na Spotifyju kreirao listu koja se sastoji od gotovo četiri sata omiljenih pesama koje su se pojavile u njegovim filmovima. Ovu listu krase singlovi poput verzije Nancy Sinatre “Bang Bang”, koja je obeležila film “Kill Bill Vol. 1”, ali, osim ove, na listi se nalazi dodatnih 70 pesama.

Čak i ako ne poznajete filmski kontekst pesama, Tarantino poručuje da ćete samim slušanjem pretpostaviti o kakvim se filmovima radi.

Zajedno sa svojom muzičkom koordinatoricom Marijom Ramos, Tarantino je radio na stvaranju nekih od najupečatljivijih muzičkih trenutaka na filmu u posljednjih nekoliko decenija, uključujući rock pesme s neočekivanim plesnim deonicama te grunge hitove.

Pored singlova s njegovih filmskih remek-dela, svoje mesto na Spotifyju su pronašle i sve pesme iz njegovog novog filma “Once Upon a Time in Hollywood”.





Sviđa ti se? Javi ostalima!

Budi u toku, prati nas na fejsbuku

10 najčitanijih

Arhiva