Ovogodišnja sezona Koncerta na zidiću, odnosno na Platou Milana Mladenovića ispred Doma omladine Beograda, uveliko je u jeku, a ove subote šansu da zasvira pred svojom publikom, ali i slučajnim prolaznicima imao je podmladak kruševačke pank scene "Keni nije mrtav".

foto: Marija Vojvodić
Od samog starta bend je pokazao da su brojni nastupi i takmičenja bendova imali efekta. Njihov nastup je ležeran, ali i veoma siguran i baš onakav kakva pank svirka treba da bude. Konekcija i komunikacija da publikom im je odlična, te je ovog puta, zbog odsustva bine, tokom samog nastupa bilo publike za mikrofonima i članova benda u publici.

Melodičnom panku je na domaćoj sceni definitivno trebalo osveženje, a ovaj bend je upravo to publici i pružio. Ipak oni se ne zatvaraju nužno u kutiju žanra koju odlikuju klasični brzi pank instrumentali i melodične vokalne linije, već koketiraju i sa drugim žanrovima, te uz veoma melodičan glavni vokal umeju da uklope, recimo, scream prateći vokal, što zvuči odlično.

foto: Lazar Jovanović
Osim dve objavljene pesme - "Greška" i "PBR" bend je odsvirao još niz svojih pesama, među kojima je bila i pesma "Plavo", sa kojom su nastupilu i u okviru Bunt rok festivala. Publika je imala prilike da čuje pesme i nekoliko stranih pank bendova, poput Blink 182, a Keni nije mrtav je zajedničkim snagama sa svojom publikom energično izveo i pesmu "Stickin' in my eye", sastava NOFX.

U sat vremena svirke, koliko su imali na raspolaganju, bend je uspeo da privuče pažnju prilično zadovoljavajućeg broja prolaznika, a ovaj nastup je bio dobra šansa da spontano steknu nove slušaoce.

Nastup na zidiću Doma omladine bio je i prilika da proslave potpisani ugovor sa izdavačkom kućom Mascom records, tako da publika sada, osim čestih koncerata, od ovog mladog sastava može da očekuje i novi materijal.

Jelena Ostojić