Ending a clutter je muzički sastav iz Tuzle, čija je idejna namjera predstavljanje emocija i tema o kojima se inače šuti. Svoje emocije i mišljenja bend izražava kroz miks žanrova i stilova koji u tom trenutku mogu da iznesu i predstave ono što žele da kažu tom pjesmom.

Osnovani su u ljeto 2016. godine sa namjerom da stvore nešto drugačije i neće žuriti sa tim dok to ne bude "ono nešto". Fraza "ono nešto” ne predstavlja neki kliše iza kojeg se bend krije, nego svojim radom i trudom želi predstaviti svoje mišljenje bez da ono bude tumačeno na pogrešan način. Emitovanjem ogromne količine emocija kroz svaku notu, bend svu energiju koju akumulira želi prenijeti na publiku, kako muzički tako i vizuelno.

Za manje od mesec dana bend je objavio čak dva spota koja vam danas predstavljamo. O njima bend kaže:

"26. juna 2019 godine izbacili smo svoj prvi video za pjesmu "The Riddle", koja je primila pozitivne reakcije publike. Sama pjesma govori o unutašnjoj borbi sa samim sobom koju svi mi vodimo. Radom na prevazilaženju strahova, skidanjem okova i tereta koji su nam nametnuti od rodjenja, tek tada postajemo istinski slobodni.

17. jula smo objavili video spot za pjesmu “Rut” koji Vas vraća na početak priče koji želimo prikazati, te otkriva kolotečine nametnute vremenom i stilom života kojim živimo. Bend pored muzike i tekstova potpisuje samostalan rad i na video spotovima."