Bend je nastao 2008. godine, kao Violet. U samom početku, bend je ekperimentisao u sferi alternativnog rokenrola. Na njihov zvuk dosta uticaja imao je bend Foo Fighters. Zvuk Violet-a je uz godine postao tvrđi, a bend se opredelio da svoju priču približi domaćoj publici tekstovima na maternjem. Pored dosta koncerata održanih po Srbiji, bend izdvaja nastup na regionalnom Urban Fest-u u Osijeku, gde je, reprezentujući srpski rnr, delio binu sa Eyesburn-om. 2013. godine bend je snimio EP sa pet pesama. Spot za naslovnu numeru „Srce od stakla“, doživeo je svoju premijeru na MTV-ju, a zahvaljujući obradi pesme It's No Good benda Depeche Mode, Violet se našao na međunarodnoj kompilaciji Depeche Rock Covers. Nakon nastupa na festivalima Arsenal Fest, Šumadija fest i Hills Up (Zlatibor), bend menja ime u Nikom Ništa i kreće sa pripremanjem svog debi albuma. Album “U inat sivilu” Nikom Ništa je objavio u oktobru 2018. za izdavačku kuću Metropolis Music iz Beograda. Promocija albuma je ispraćena koncertnom turnejom po Srbiji.


Kada ste napravili bend, koja je vaša želja bila i kakav smisao on ima? Šta to vama znači a šta bi trebalo slušaocima?
Bend smo napravili krajem 2008. godine. Osnovna zamisao nam je bila da napravimo muziku koju bismo i privatno vrlo rado slušali. Samo uživanje u tom procesu je nešto što želimo da prenesemo i na slušaoce.

Motivi i filozofija benda...
Već smo u tridesetim, i često nas pitaju odakle nam volja da guramo dalje, uz sve poteškoće. Naš odgovor je prost; nije pitanje opstanka nas kao benda, već duha rokenrola koji u svojoj suštini ima utkan inat, i slobodu. Rokenrol je ostrvo u moru mnogo popularnijih muzičkih trendova, lakih nota i besmislenih rima. Kao bend koji peva na srpskom jeziku i obrađuje životne teme na jedan zdrav i afirmativan način, imamo samo jedan cilj; da ljudima (a prevashodno mlađoj publici) damo alternativu - mi smo svoj izbor napravili, red je da ga i oni imaju.

U kojoj meri vam je ovaj bend nekakva spona sa društvom i način komunikacije sa istim, u kolikoj vaše lično ispucavanje energije i lično pražnjenje?
Budući da svi imamo svoje poslove, muzika (i druženje kroz muziku) nam dođe kao dobar ventil i mesto za punjenje baterija. Takođe, bend nam je i više od same muzike, jer sve radimo sami - od dizajna, videa, pa do marketinga.

Koliko je teško okupiti ljude i održati ih zajedno u jednoj ovakvoj priči?
U današnje vreme kad se autorski rad i ne poštuje toliko, mi zahvaljujući tome što ne moramo da živimo od muzike, imamo luksuz da svoje motive nalazimo u zadovoljstvu koje sviranje sa bendom donosi.

Problemi sa kojima se suočavate kao bend…
Jedini problem na koji smo naišli do sada je slaba posećenost koncerata.

Kome i u kojoj prilici biste pustili vaš bend?
Svakome ko je spreman da čuje nešto novo :) a najradije ne bismo “puštali” muziku, već upoznavali ljude sa našim pesmama uživo, na koncertima.