Domači izdavači Veseli četvrtak i Forma B su objavili diptih krosover strip u koloru u kome se susreću Dilan Dog i Morgan Lost, strip junaci iz izdavačke kuće Sergio Boneli Editore. Široj publici ne treba predstavljati Dilana Doga, sa kojim se družimo već trideset godina, ali ne bi bilo zgoreg da kažemo nešto o Morganu Lostu.


Njega je 2015. godine osmislio Claudio Chiaverotti i najpre se pojavio u serijalu stripova od 24 avantura, nakon toga u još jednoj od 10 epizoda pod nazivom “Dark novels”. Radi se o višeslojnom liku koji progoni serijske ubice koji pohode New Heliopolis, futuristički grad u kome vladaju kriminalitet i korupcija.

Kako Megablog javlja, ovo izdanje je karakteristično po tome što je jedino crvena boja prisutna u stripu, ali to nije slučaj samo u susretu sa Dilanom Dogom već je tako i u drugim epizodama ovog junaka čiji su crtež potpisivali Lola Arraghi, Giovanni Talami, Ennio Bufi, Valentina Romeo, Alessandro Pastravicchio, Giovanni Freghieri

U ovom diptihu on susreće Dilana Doga u Londonu jer treba da reši misteriju u koju su umešani serijske ubice i duhovi preminulih. Scenario ove priče potpisuju Roberto Recchioni i Claudio Chaverotti a za crtež je zaslužna Valentina Romeo.