Sajt Bleeding Cool preneo je glasine pristigle iz više izvora da DC Comics razmišlja o ukidanju Vertigo edicije. Mnogima je ovo došlo kao iznenađenje imajući u vidu da DC ima u planu ozbiljne projekte u okviru ove edicije. Dobar deo ovih planova i izdanja bi trebalo da bude predstavljen na San Diego Comic-Conu. Ali do uredništva pomenutog sajta stigle su informacije "iz najviših izvora" o značajnim promenama koje se dešavaju ovih dana: neki ugovori su raskinuti, prava za neke naslove su vraćena njihovim tvorcima a neki naslovi će nastaviti svoj život u okviru drugih edicija. Iz DC Comicsa za sada odbijaju da komentarišu ove navode.


Podsetimo, Vertigo je nastao 1993. kao posebna edicija DC Comicsa. Pokrenuta je od strane tadašnje urednice DC-ja Karen Berger koja je na mestu izvršnog urednika ostala do 2013. Edicija je bila namenjena izdanjima i pričama koje su bile eksplicitnije po svom sadržaju i koje ne bi prošle kontrolu CCA. Ova edicija davala je više slobode autorima. Stripovi su mogli sadržati eksplicitno nasilje, zloupotrebu narkotika, golotinju, slobodnije scene i ostale kontroverzne teme. Neki od serijala koji su izlazili ili izlaze u okviru Vertiga su 100 metaka, Swamp Thing, Doom Patrol, Hellblazer, Sandman, Transmetropolitan...

Nema sumnje da će mnogi biti razočarani ukidanjem ove edicije. Vertigo je bio prvi brend koji je uspeo da kontroverzne teme i priče uvede u strip, striparnice i knjižare.