Seine je vječno drugačiji projekt Ivana Ščapeca na gitari i vokalu te Dimitrija Petrovića na bubnjevima, koji su surađivali već u grupi Vlasta Popić. Nakon raspada benda 2015. godine se fokusiraju na Seine te brojnim turnejama po Europi i Balkanu sa svojim energičnim i emotivnim nastopima stiču renome jednog od značajnijih bendova novije generacije na teritoriju bivše Jugoslavije. Debitantski album ‘Sno Sna’ (Moonlee Records, Vox Project, 2017) pokupio je mnogobrojne pohvale kod kritike i pojavio se na brojnim listama najboljih albuma godine u regiji.


Drugi studijski album ‘22’ nas suočava sa zagonetnim zvukom, koji probija žanrovske konvencije na križanju noise i alternativnog rocka, trip hopa i no wavea, mjestimično čak s prizvukom kabarea. Dvojac nastavlja sa istraživanjem zvuka, koje je obilježilo njihov prvijenac, a novost je veći naglasak na disonancijama i atonalnosti. Album je pun kompleksnih aranžmana i robustnih instrumentalnih podloga. Sedam pjesama sa lako pamtljivim hookovima pluta po melankoličnim vodama, nudeći slušaocu introspektivno iskustvo. Elektrificirana akustična gitara i bubnjevi i dalje predstavljaju središnju točku njihove muzike, ali se zvučna paleta proširila probadajućim elektronskim teksturama, semplovima klasičnih instrumenata i mantričnim poliritmijama. Aktualni Seine izričaj tako sadrži i svoje funky, freaky i nekonvencionalne gruvove, koji nas zibaju u introspektivni ples.

Muzika Seine i dalje gravitira oko Ivanovog karakterističnog androgenog glasa. Njegova boja ocrtava čovjeka lucidnih podbuhlih očiju, teškog srca i uzburkane duše. Mračnom i vragolastom lirikom Ivan adresira trokut na relaciji pare-rat- transcendentalno s pozicije onkraj dobra i zla. Prošli su dani ljubavnih pjesama, dobrodošla poetika para!

Inovativnim transžanrovskim pristupom, sočnim liričkim dosjetkama i 100% autentičnom glazbenom ekspresijom dvojac Seine je albumom '22' stvorio iznimno originalan rock album, teško usporediv s bilo čime.