Finalni serijal hvaljenog kreativnog tima pisca Skota Snajdera i crtača Grega Kapula kada je Betmen u pitanju biće nova misterija smeštena u post-apokaliptičnu atmosferu.


Betmen: Poslednji vitez na Zemlji, kako glasi naziv ovog mini serijala, je nadolazeći DC Black Label serijal i poslednji kada je rad na Betmenu u pitanju za Snajdera i Kapula - javlja Strip blog. Dvojac se do sada istakao pričama o Betmenu kao što su Dvor Sova, Grad Sova i Smrt Porodice. Strip će doživeti premijeru za nedelju dana, a u to ime izdavačka kuća DC je objavila i animirani trejler.

U post-apokaliptičnoj atmosferi i alternativnoj budućnosti DC-ijevog univerzuma, trejler golica maštu scenama kao što je Betmen koji nosi glavu Džokera u fenjeru. Kroz tekst koji prati trejler vidimo da će Betmen morati da reši misteriju iz prošlosti kako bi spasao budućnost.

Pored vidno iscrpljenog Supermena i ne tako dobronamernih kreacija koje očigledno potiču iz prstena Zelenog Fenjera (ili Svetiljke), nakratko možemo videti i Čudesnu Ženu u potpuno novom izdanju sa čiroki frizurom.


DC-jev Black Label dozvoljava kreatorima veći stepen kreativne kontrole u mini serijalima čije se radnje odvijaju izvan kontinuiteta glavnog DC-ijevog univerzuma. Samim tim se iz trejlera može zaključiti da će Snajderova i Kapulova konačna priča o Mračnom Vitezu biti oblikovana kao najstrašnija priča o Betmenu od svih koje su do sada ispričali.

Betmen: Poslednji vitez na Zemlji #1 (Batman: Last Knight on Earth) pisca Skota Snajdera i crtača Grega Kapula izaći će 29. maja.