Posle višegodišnje pauze, legendarni bečejski sastav Eva Braun objavio je novi singl "Put za Lisabon" i istoimeni video spot za izdavačku kuću Lampshade Media. Eva Braun je pesmu snimila u saradnji sa frontmenom sastava Električni orgazam, Srđanom Gojkovićem - Giletom.


„Bilo je pravo zadovoljstvo sarađivati sa Evom Braun. Pesma mi se odmah svidela kao i Vasketova ideja da napravimo duet. Momci su poslali pesmu, ja sam nasnimio svoj vokal i poslao im nazad. Znači da ne bude dileme, nisam učestvovao u pravljenju muzike i teksta, već sam samo nasnimio svoj glas, za sve ostalo su zaslužni momci iz Eve Braun. Šta još reći, osim da mislim da imamo hit, bar u nekoj rokenrol galaksiji, mislim da nažalost u Srbiji u ovom trenutku ne postoji mogućnost imati rokenrol hit”, izjavio je Gile povodom saradnje sa Evom Braun.

Nadovezujući se na Gileta, Goran Vasović - Vaske pobliže objašnjava o čemu se radi u novojpesmi: „Put za Lisabon je pokušaj da u jednoj numeri spojimo pop senzibilitet Bitlsa i rokenrol sirovost Rolingstonsa uz dašak psihodelije 60-ih sa sve posvetama nekadašnjim radijskim emisijama „Tajanstveni voz“ (Žikica Simić) i „Gistro“ (Vladimir Skočajic Skoča). Nadam se da smo bar malo uspeli u tome, a ako jesmo, to bi bilo neizvodljivo bez Gileta. Takođe, saradnjomsa njim smo ispunili još jedan san da snimimo pesmu sa idolima našeg detinjstva i mladosti.“

Produkciju video spota potpisuje producentska kuća Recharge and Revolt. Režiju video spota potpisuje Nikola Stojanović, direktor fotografije je Mladen Teofilović, a scenario je napisala Nađa Petrović. Ovaj autorski tandem je upravo osvojio Gran Pri za najbolji domaći kratkometražni igrani film na 66. Martovskom festivalu za film Mi smo videli leto.