U BORBU ZA BOGOVE



Stigla je vest kako će šesta sezona, koja se trenutno snima u Irskoj, istovremeno biti i poslednja. Prvi deo šeste sezone bi trebalo da se emituje na jesen 2019, dok bi drugi deo poslednje sezone trebalo da se emituje u prvoj polovini 2020. godine. U najnovijem tizeru koji imamo priliku da vidimo, vikinzi se pripremaju za novi napad, ne samo u svoje, već i u ime svojih bogova, što će obradovati obožavaoce nordijske mitologije. Podsetimo se, vikinzi su se dugo i predano držali svojih verovanja u nordijske bogove poput Odina, vrhovnog boga, Tora, Lokija, Freje...



SVE ŠTO ZNAMO O POSLEDNJOJ SEZONI


Šesta sezona Vikinga trenutno se snima u okrugu Viklou u Irskoj. Scenarista i producent i dalje je autor serije Majkl Herst, koji nam je u poslednjoj sezoni pripremio 20 epizoda – što je broj epizoda i u prethodim sezonama.

Herst nam je obećao sve brutalniju akciju kojoj se, kao zagriženi fanovi, možemo unapred radovati. O radnji poslednje sezone ne zna se mnogo, ali ono što smo uspeli da otkrijemo govori nam da ćemo gledati kako naši vikinzi putuju preko Evrope ka Rusiji, a možda čak i Kini, kao i kako Ivar Beskosni, kojeg glumi danski glumac Aleks Heg Andersen, ostavlja svoj trag nakon što je pobegao iz Kategata.

Zanimljiva informacija je i kako će Ketrin Vinik, koja glumi ratnicu Lagertu, u poslednjoj sezoni preuzeti jednu potpuno novu ulogu – onu rediteljsku. Popularna glumica će režirati jednu od epizoda, što će biti njen rediteljski debi.