Klub Feedback u Nišu prvi je u Srbiji koji se može pohvaliti radijskom emisijom u sopstvenoj produkciji! 

Ideja za realizacijom ovakve vrste gerilskog, andergraund projekta sama po sebi se nametnula jer Feedback je već više od decenije sinonim za muzičku alternativu južne Srbije. Svake godine, od početka oktobra do kraja maja klupsku kalendar zabeleži preko 100 muzičkih događaja, od nastupa bendova do samostalnih autora i DJ-eva. Mnoge muzičke organizacije su prethodnih sezona započele svoju rezidenturu u klubu (Roots Alternative, Unnatural Selection, Funk Soul Brothers, Noise Unit...)  koji svojim periodičnim iventovima privlače iznova i iznova mase zaljubljenika u alternativne muzičke svetove. Takođe, žanrovske odrednice i opredeljenja nisu od suštinskog značaja za Feedback, jer, praktično, tu možete čuti sve od panka, stonera, metala, hip-hopa, klasik rock-a do svakovrsne elektronike, jazz-a, blues-a i svih mogućih fuzija koje se nalaze između. Osnovni i glavni kriterijum izbora klupskog repertoara nije žanr već  – kvalitet zvuka.

Samim tim, klupski podkast pod nazivom From the BASEment ide u prilog ne samo slušaocima koji dobijaju sveže informacije o novostima na srpskoj sceni već i svim bendovima koji zabeleže svoj nastup u Feedback-u jer na svojstven način bivaju promovisani i predstavljeni širem auditorijumu.
Emisiju, koja izlazi jednom mesečno, vode Ana Bjes (rock novinarka) i Marija Jović (PR kluba). One se, iz epizode u epizodu trude da svojim vrcavim nastupima i vickastim komentarima u sat vremena obuhvate svu čar te šarenolikosti koja vlada na srpskoj muzičkoj sceni a koja se reprezentuje u Feedback-u svakim pojedinačnim događajem. Uz sve to, one pažljivim muzičkim odabirima doprinose dinamici emisije držeći slušaoca na konstantnom vrhuncu pažnje. 

Glavni koncept rada se zasniva na tome da se govor i muzika međusobno nadopunjuju gradeći priču punu zabave i zanimljivih info-a, ali i poetike i metafizike (za svačiji senzibilitet).
S tehničke strane, cela ideja dobija potporu uz pomoć samog kluba (u čijem se prostoru i snima emisija). Treća karika bez koje ništa od ovoga ne bi bilo moguće jeste snimatelj, tonac i montažer - Vlajko Kišdobranski, koji uspeva da u svim (ne)mogućim uslovima izbrusi najbolji mogući zvuk.
Sve je, zapravo počelo na Super radiju, kao serijal od 3 radijske kompilacije koje su bile retrospektiva Feedback sezone 2017/18, a u tekućoj sezoni se nastavlja kao potpuno samostalni i jedinstven radijski fenomen. 

Pred vama je najnovija epizoda podkasta From the BASEment koja sadrži presek meseca januara u Feedback-u a u kome nastupe beleže bendovi kao što su: Iskaz, Cepeni Ćunci, Majdan, Ki, Arnold Layne & Alehemija, Nemesis i mnogi drugi...
Preslušajte i prenesite utiske:
Možete preslušati i prethodne dve emisije u linkovima ispod:
A do sledećeg izdanja, neka samo dobra muzika bude s vama!
Pozdrav iz Niša i...
Čujemo se!