FC Apatride Utd: O revolucionarnim pokretima svetske periferijeSviđa ti se? Javi ostalima!


Beogradski reggae sastav FC Apatride Utd objavio novi album pod nazivom "Third Worldism", koji je objavljen za izdavačku kuću Earth Works Outernational iz Holandije. U susret ovom izdanju objavljen je i video-spot za singl "Ah, Come", a prethodno je najavljen singlom "Black Against Empire" i dub verzijom "Dub Against Empire".

– U pitanju konceptualni album, o marksističkoj interpretaciji globalne polarizacije i revolucionarnim pokretima svetske periferije – navodi kratko Abdelraheem Kheirawi, frontmen grupe.

Riječ je o petom studijskom albumu benda, koji je sniman u Earth Works studiju u Amsterdamu, čiju produkciju potpisuju Ras P i Benjamin King, koji je takođe bio zadužen i za miks izdanja, a tokom snimanja mu je asistirao Aleksander Marković. Marković je takođe otpjevao prateće vokale na nekoliko numera, a među gostima je i gitarista Slobodan Boba Đukić.

Nešto ranije, krajem novembra prethodne godine, FC Apatride UTD je objavio i kratki dokumentarac o snimanju albuma "Third Worldism", koji je nastao tokom njihovog boravka u Amsterdamu.

FC Apatride Utd iza sebe ima albume "On The Frontline Menu" (2006), "Them" (2008), "Firing The Truth" (2010) i "Roots History Book" (2017) te dva EP izdanja, "Rural" (2008) i "War Party" (2009).
Bend čine Abdelraheem Kheirawi (vokal), Antonije Igrutinović (gitara i prateći vokal), Dragan Stanić (bas) i Ivan Hocevar (bubnjevi, akustična gitara i prateći vokal).

Novi album "Third Worldism" možete preslušati i preuzeti putem zvaničnog BandCamp profila benda, a u nastavku vas čeka spot za "Ah, Come".
Sviđa ti se? Javi ostalima!

Budi u toku, prati nas na fejsbuku

10 najčitanijih

Arhiva