Beogradski reggae sastav FC Apatride Utd objavio novi album pod nazivom "Third Worldism", koji je objavljen za izdavačku kuću Earth Works Outernational iz Holandije. U susret ovom izdanju objavljen je i video-spot za singl "Ah, Come", a prethodno je najavljen singlom "Black Against Empire" i dub verzijom "Dub Against Empire".

– U pitanju konceptualni album, o marksističkoj interpretaciji globalne polarizacije i revolucionarnim pokretima svetske periferije – navodi kratko Abdelraheem Kheirawi, frontmen grupe.

Riječ je o petom studijskom albumu benda, koji je sniman u Earth Works studiju u Amsterdamu, čiju produkciju potpisuju Ras P i Benjamin King, koji je takođe bio zadužen i za miks izdanja, a tokom snimanja mu je asistirao Aleksander Marković. Marković je takođe otpjevao prateće vokale na nekoliko numera, a među gostima je i gitarista Slobodan Boba Đukić.

Nešto ranije, krajem novembra prethodne godine, FC Apatride UTD je objavio i kratki dokumentarac o snimanju albuma "Third Worldism", koji je nastao tokom njihovog boravka u Amsterdamu.

FC Apatride Utd iza sebe ima albume "On The Frontline Menu" (2006), "Them" (2008), "Firing The Truth" (2010) i "Roots History Book" (2017) te dva EP izdanja, "Rural" (2008) i "War Party" (2009).
Bend čine Abdelraheem Kheirawi (vokal), Antonije Igrutinović (gitara i prateći vokal), Dragan Stanić (bas) i Ivan Hocevar (bubnjevi, akustična gitara i prateći vokal).

Novi album "Third Worldism" možete preslušati i preuzeti putem zvaničnog BandCamp profila benda, a u nastavku vas čeka spot za "Ah, Come".