Sinoć (22.12.) je KKN sišao u grad, po prvi put u Ćupriji u dosadašnjoj karijeri. Na tu Oliverovu konstataciju nakon prve pesme neko iz mase je dobacio: "Nepravda, velika nepravda". Pa, verujem da je sinoć ispravljena na pravi način.

foto: HC arhiv

Iako je koncert reklamiran gotovo "od usta do usta" Paradox je bio sasvim fino popunjen pa je dobar vajb bio prisutan od početka. KKN je i tako bend koji širi pozitivne vibracije čak i kad peva o glibu u kome se svi nalazimo pa i ne treba da čudi što je sve od početka klizilo kao "gazdina šljiva" (koju je Oliver u više navrata hvalio tokom nastupa) niz grlo.

Život u malom mestu,... u stvari u čitavoj zemlji može biti i okej i sranje, neretko je oba istovremeno. Rolerkoster emocija i raspoloženja koje muzika KKN-a sjajno opisuje. Jer evo, već skoro 30 godina skrećemo na kristalne staze i maglimo se oka umornog iako ne postoji izgovor za glib u kome smo. Izlazimo i nema nas, ceo dan, a gde smo nemamo pojma. 30 godina čekamo da prođe njihovo, da "sjaše Kurta a ne uzjaše Murta".

Pa ipak, postoje Vera, nada, ljubav i stav, želimo samo da sve bude u redu, i svaki dan siguran, i ljubavi pun. I šta nam ostaje nego da razbijeni, ali slobodni - idemo zajedno. I jebi ga, sa svim ovim pričama lako je identifikovati se. Ponekad može biti zajebano jer misliš da si u svojoj borbi sam. Onda dođeš na koncert i skontaš da ima još ljudi koji se magle isto kao i ti i bude ti lakše, budeš čak i srećan. Pogotovu kad te isprate rečima novog singla (i verovatno najenergičnije KKN stvari) nek' samo dobro pobeđuje u meni, na loše neću ni da pomišljam. Zato je sve stalo u KKN i ta dva sata.

Oko mene je bilo klinaca i starije ekipe, u gomili dima i piva likovi do mene su jeli picu (pozdrav za Megića :), sreo sam tipa u "Suicide Silence" majici pa kontam, koliko smo se svi dobro zajebavali, koliko nam je ovo bilo potrebno i da grad možda još nije prop'o.

Iako su u Ćupriji tek prvi put Oliver je prokomentarisao da je možda i bolje što ih gledamo u verovatno najzrelijem periodu. Poželeo je da se viđamo češće, da to ne bude jednom u 27 godina. Pa hajde. Siguran sam da će naredni susret biti podjednako dobar.

Nenad