Igi Pop pravi mini-seriju o panku



Sviđa ti se? Javi ostalima!

Igi Pop će producirati novu dokumentarnu mini-seriju o panku, od četiri epizode, u kojoj će se nalaziti intervjui s brojnim velikim imenima te scene iz sedamdesetih godina. Serija je jednostavno nazvana "Punk", a premijerno će biti prikazana 11. marta na američkoj televizijskoj mreži Epix.

foto: Erika Reinsell

Među pank muzičarima koji će se pojaviti u seriji su Džon Lidon (Sex Pistols), Marki Ramon (Ramones), Vejn Kramer (MC5), Dželo Bijafra (Dead Kennedys), Debi Hari i Kris Stejn (Blondie). U dokumentarcu će se govoriti i fanovi panka - Dejv Grol (Nirvana, Foo Fihters), Fli (Red Hot Chili Peppers) i Daf Mekegan (Guns N' Roses). Takođe, u seriji će biti prikazane i glavne figure muzičke industrije tog vremena kao što su Deni Filds, direktor Electra Records, novinar Legs Meknil, režiserka Penelopi Sfiris, poznata i po popularnoj komediji iz 1992. godine (o dva rokera) "Vejnov svet", javlja NME a prenosi N1.

Drugi detalji o sadržaju dokumentarca još nisu poznati.

Zna se još da Igiju, kao izvršnom producentu, pomaže njegov prijatelj Džon Varvatos, modni dizajner i veliki obožavalac roka, a koji je nedavno otvorio i sopstvenu muzičku kuću (John Varvatos Records). Za njih će, kako piše NME, velšanski rok bend Priti Višis (Pretty Vicious) naredne godine izdati svoj debitantski album.

Varvatos je rekao da je istraživanje i oživljavanje istorije panka za njega apsolutno - posao ljubavi. "Sposobnost panka da prevaziđe podelu među generacijama u svojoj kulturi, muzici i stilu je priča koja mora da bude ispričana, tako da - Hey Ho, Let's Go", dodao je.



Sviđa ti se? Javi ostalima!

Budi u toku, prati nas na fejsbuku

10 najčitanijih

Arhiva