Rani intervju sa članovima Nirvane, za vreme njihove prve Američke turneje i promocije njihovog debitantskog albuma “Bleach”, nedavno je, posle skoro 30 godina, izašao u javnost, piše NME.

Krist Novoselic i Kurt Cobain u bekstejdžu sa Tadom Doyleom u Cirihu, 30. novembra 1989.
U dvadesetominutnom intervjuu koji je 1989. godine vodio poznati engleski muzički novinar (i muzičar) John Robb, Kurt Kobejn i Krist Novoselić govore o svojim korenima, rodnom gradu, želji da pobegnu iz njega kao i snovima da oforme bend, kako bi izbegli bavljenje sečom drva i njegovom obradom.

Kobejn je opisivao nove pesme kao “pune besa i negativnosti”, pre nego što je priznao da mu je sve teže da bude besan od kada je napustio svoj rodni grad.

“Osećam da sam srećniji jer bežim. Ponekad uhvatim sebe da namerno komplikujem stvari kako bi osetio malo tog besa.” – izjavio je.

“Sedim sam u svoju spavaću sobu i sviram gitaru”, rekao je Kobejn kako bi izbegao budućnost u industriji u svom rodnom gradu. Na pitanje Roba šta bi uradio da nije formirao Nirvanu, Cobain kaže: ” Pokušao bi da napravim drugi bend… “

“Nirvana ima veliku ulogu u muzičkoj istoriji. Kada sam radio ovaj intervju sa njima 1989. godine, svirali su pred 20 ljudi i nije bilo moguće predvideti koliko će veliki postati” – izjavio je voditelj intervjua John Robb.

Snimak možete čuti ovde, ili jednostavno u nastavku.