Alternativni bend E-Play objavio je kratki dokumentarni film o svojim počecima, uoči koncerta 24. novembra u Domu omladine Beograda gde proslavlja 20 godina postojanja i promoviše aktuelni album "Sloboda".

foto: Bojana Janjić
"Film 'E-Play - Video dnevnik' je priča o jednom mladom srpskom bendu koji sprema drugi album i duboko veruje da će osvojiti svet", kaže basistkinja Maja Cvetković.

Polučasovni dokumentarac reditelja Milana Kilibarde bio je snimljen povodom izlaska drugog albuma "Crime" (2005), a govori o razvoju benda od osnivanja 1998. godine i objave debija "E-Play" (2000). U filmu se pored Cvetković pojavljuju i govore nekadašnji članovi Biljana Todorovski (gitara), Marko Milivojević (groovebox) i Damjan Dašić (bubanj). "Video dnevnik" bio je prikazan samo na Radio-televiziji Srbije 2005. godine, kao i na televiziji Metropolis, a nedavno je ponovo pronađen u Kilibardinoj arhivi i sada je prvi put dostupan na Youtube-u.

"Nedavno sam ponovo pogledala film i videla sam mlade i srećne ljude koji veruju da će se stvari u Srbiji promeniti i da će moći da žive od svog rada. Super je što u meni i danas postoji energija koja me je tada pokretala, ali sada na sve gledam mnogo realnije. Shvatam da je proletelo 20 godina u jednom dahu i da mi se tada činilo da će za 20 godina sve biti potpuno drugačije. Stvari u Srbiji se ne menjaju baš tako brzo, ali mi je super da gledam mladu i srećnu Maju koja duboko veruje u svoj rad i koja ni ne sluti sta je sve čeka u budućnosti, tj. danas", ističe Cvetković.

Članovi E-Play-a bi voleli da reditelj Kilibarda uradi i nastavak filma, koji bi pokrio rad benda od 2005. godine do danas. E-Play je u tom razdoblju prošao kroz nekoliko promena u postavi i objavio je albume “Drago mi je da smo se upoznali” (2009), “Obični ljudi” (2013) i "Sloboda" (2018, izdavač Long Play).

"Mislim da bi drugi deo bio još zanimljiviji, pogotovo period u poslednjih nekoliko godina", smatra Cvetković.