Northern Revival ima novi EP i zove se “Electric Power Supply”. Oni koji su već slušali ovaj bend otprilike znaju šta mogu da očekuju. Masne rifove, heavy gitare, čvrstu ritam sekciju i Perin bes prema mikrofonu kao da mu je neprijatelj najrođeniji. Osim gitariste Aleksandra (Rajića) i već pomenutog Pere (Randelja) bend je doživeo i personalne promene pa su sada u prvoj postavi i Petar Kožuvara – Bas gitara i Marko Čizmar – bubnjevi.

Stilski bend nije mnogo odmakao od prethodnih “Mouth Full Of Dirt” i “Life Survival Tips”, ali promena /napretka ima. Pre svega, osnovni utisak je da gosn Randelj bolje peva. Bolje? Raznovrsnije, svakako. U prvom singlu, “Mr. Rabbit” se to vidi, jer čas peva čistim glasom, čas reži, a čas hrapavo urla. I to mi se dopada, jer doprinosi dinamici pesama.
Da se ne lažemo, “Mr. Rabbit” me nije oduvao, aranžmanski eksperiment mi se nije baš dopao, ali je zato “Old Sparky” odlična stvar i siguran je koncertni hit za narednu fazu benda. Odlična pesma sa sjajnim riffom i “catchy” refrenom.
Mene su uvek podsećali malo na Zakk Wylde-a i njegov Black Label Society jer su bili mešavina tog sludge fazona, južnjačkog roka i heavy metala, ali su od toga pokušali da odstupe na ovom izdanju. Nisu do kraja uspeli jer mi “Wear & Tear” zvuči nekako “southern rockerski”, srednjeg tempa sa atmosferičnim gitarskim solom i sporijim središnjim delom. “BPB” je osetno kraća, brža i energičnija od prethodne i sa “besnim” Perom za mikrofonom. Poslednja “Casket Of Stars” ima maltene klasični stoner intro, ali se kasnije pretvara u teškometalno prženje sa sve minijaturnim , ali fenomenalnim solom na basu oko 2:50.

Inače, ovaj EP je sniman u Piknik studiju u avgustu 2018. Gos’n Bandar je bio zadužen za sve: snimanje, miks i master, i posao je odradio savršeno jer je primetan produkcijski pomak u odnosu na prošla izdanja.

Sve u svemu, još jedno dobro izdanje ovih dobrih ljudi i jedva čekam da se vidimo i uživo da overimo ovaj mini album i možda popijemo po koju… 

Zoran Popnovakov