Izdavač: Troma, 1990.
Režija: Léon Paul De Bruyn
Scenarij: Léon Paul De Bruyn
Gl. uloge: Susanna Makay, Hajni Brown
Tagline: Their weapons are sterile, their bodies are fertile and any thought of escape is futile!


Radnja:

Hmm... Sadistički nastrojene medicinske sestre žive u osamljenom dvorcu. Otimaju, muče i ubijaju sve koji im se približe. To je to.

Osvrt:

Produkcija, kostimografija, gluma... Zamislite njemački porno film, ali bez scena eksplicitnog sexa. Istina, "sestre" uglavnom lutaju dvorcem ili se izležavaju po sobama oskudno odjevene, u jednom trenutku se čak i zabavljaju laganim stripteasom, ali "Maniac Nurses..." nije erotski film. Sve te scene polugolih žena služe samo za popunjavanje radnje između ubojstava kojih je, ruku na srce, ipak premalo. Čak i uz takve nadopune film je ipak ispao prekratak, pa je pred kraj ubačeno desetak minuta snimki fasada pariških strip-klubova i sexy-shopova.

Ono što me je posebno oduševilo je prisustvo naratora koji nas prikladno dramatičnim glasom vodi kroz cijelu radnju (radnju?) filma ili objašnjava psihološka stanja u kojima se likovi trenutno nalaze. Rečenice poput "We invite you now on a journey into sickness, to a world of sex and violence.", "The elements are in place, and a tragedy is about to unfold", "It's a slow attempt to escape a self-inflicted life of boredom in the only way possible: in an orgy of death." prate nas kroz cijeli film.

Druga posebnost ovog filma je ispisivanje statističkih podataka na ekran:


[Primjer statističkih podataka. U pozadini čovjek koji je zapeo za žicu. U tri koraka zaleta uhvatio je toliko ubrzanje da mu je žica amputirala oba stopala.]

I stvarno, čovjek se zapita "What's next?"...

Highlightovi:


    Narator
    Statistika
    Dijete rođeno s tetovažom Elvisa

Oleg Berić