Film Dejvida Linča i Stele Mekartni objavljen online za besplatno gledanje (VIDEO)Sviđa ti se? Javi ostalima!

Dejvid Linč (David Lynch) se udružio sa Stelom Mekartni (Stella McCartney) na projektu “Curtain's Up”, kratkom filmu kreiranom od strane Tête-à-Tête studija iz Los Anđelesa, koji vode Linčov sin Ostin (Austin) i umjetnik Kejs Simons (Case Simmons) - javlja Bosonoga.

foto: Pixabay
Linč uvodi film pričajući o svojoj ljubavi prema kinematografiji, a otkrije i kako mu je meditacija pomogla pri planiranju i režiranju filmova.

U početnom kadru filma možemo vidjeti režisera kako sjedi u mračnoj prostoriji i puši, te izgovara monolog o “magiji kinematografije”.

“Kinematografija je jezik. Ona može ispričati stvari – velike, apstraktne stvari – i to je razlog zašto je volim. Neki ljudi su pjesnici i mogu na prelijep način da kažu stvari riječima. Ali kinematografija ima svoj jezik kojim možete iskazati šta osjećate. To je magičan medij”, rekao je Dejvid.

Proslavljeni umjetnik u ovom ostvarenju priča i o tome kako je započeo svoj kreativni život kroz slikanje, inicijalno nezainteresovan za kinematografiju.

Ranije ove godine, Linč je objavio i knjigu čiji je koautor, naziva “Room to Dream”, koja predstavlja hronologiju sjećanja njegovog života i karijere.

Film “Curtain's Up” u cjelosti pogledajte u nastavku.
Sviđa ti se? Javi ostalima!

Budi u toku, prati nas na fejsbuku

10 najčitanijih

Arhiva