L.U.R. (Ludak U Razvoju) je kragujevački pank rok bend nastao 1998. godine. Iza sebe ima, sada već, 3 studijska albuma: ”Both ways”, “Hteo to ili ne”, “Mediokreten”, kao i dosta solo i festivalskih nastupa, kako u Srbiji, tako i širom regiona. Bend je nastupao, kako sa domaćim, tako i sa stranim velikim imenima. Poslednji put smo sa njima razgovarali 2015. nakon izlaska poslednjeg albuma. a ovih dana su predstavili javnosti novi spot/singl “U mreži” kao oficijalno digitalno izdanje kragujevačkog Doma omladine, a pesmu u MP3 formatu možete preuzeti ovde.
Zamolili smo Miloša Stefanovića, pevača i gitaristu benda da nam kaže nešto više o samom singlu i planovima benda za naredni period.
"Singl "U mreži" je sniman u Kragujevcu, u 3 različita studija. Ovog puta pesmu potpisuje kragujevački producent Ivan Ilić. Mislili smo da bi tako bilo najbolje za pesmu i za ono što smo hteli da postignemo vezano za sam snimak i zvuk.
Pesma je za sada, zaključno sa jos dva prethodna singla, poslednja u nizu planiranih singlova. Naredno poglavlje je definitivno album, ali trenutno, zbog naših obaveza, što profesionalnih, sto porodičnih, ne znamo kada će se to desiti, iako već sada postoji dosta novog materijala, što muzike, što tekstova.

"U mreži" govori o trenutku ili nekoj fazi u kojoj se svi nalazimo. Da li tome doprinosi tehnologija, internet, socijalne mreže, ili generalna kriza ljudskog duha, nebitno je. Svaki čovek za sebe, koji ima i malo pameti, oseća da nešto debelo nije u redu. Ljudima danas lajkovi bustuju ego i pretvaraju ih u arogantna i bezdušna stvorenja, bez obzira na obrazovanje i neki realno postignut životni uspeh. Prosto, svima je sve dostupno i svi su bitni. A nisu, nije prirodno da svi budemo društveni primeri i uzori, neko ko setuje stvari kako treba. Pesma u suštini sadrži jednu pozitivnu i optimističnu poruku.
Da je sve ovo faza i da postoji nada da će ljudi shvatiti, pre ili kasnije, da imaju mnogo više štete nego koristi, od otimanja, lazne bitnosti, pretvaranja, snobizma i sujete.
- zaključuje Miloš.

Poslušajmo dakle kako je to biti "U mreži"...