Alternativni bend E-Play objavio je danas 26. aprila album "Sloboda", koji se pored digitalnih platformi može naći na CD-u u izdanju promoterske kuće Long Play.

“'Sloboda' je definitivno naš najozbiljniji poduhvat do sada i to u svakom smislu, od tekstualnog, muzičkog, pa do produkcije. Ne znam da li je naš najbolji album, ali je svakako najzreliji. Publika sama treba da proceni gde je njegovo mesto u našoj diskografiji", ističe pevačica, basistkinja i autorka pesama Maja Cvetković.
 
foto: Časlav Petrović
Album je danas predstavljen na izuzetno posećenoj promociji u Ustanovi kulture "Parobrod" (bašta kafea Das Boot) gde su njegovih svih sedam pesama prvi mogli da čuju brojni novinari, saradnici i prijatelji E-Play-a (pomenimo od prisutnih producenta "Slobode" Voju Aralicu, zatim Žiku Jelića, Uroša Đurića, Nikolu Čuturila-Čuturu, Petra Janjatovića, Aleksandra Žikića...i brojne druge ličnosti javnog i kulturnog života) koji su skoro zakrčili ugao Kapetan Mišine i Gospodar Jevremove u Beogradu.

"Ušli smo u studio sa Vojom u oktobru 2016. godine. Vojo hvala ti, uradio si posao maestralno. Nisam srela takvog profesionalca kao što je njegov asistent i snimatelj Sanja Đuričić, koja je bila velika podrška. Inače, svi smo zajedno ovo radili, nas četvoro. Moj omiljeni bubnjar, možda najmaštovitiji sa kojim sam snimala, Goran Ljuboja-Trut. Prvi put na E-Play albumu, najvredniji od svih nas, gitarista Nemanja Velimirović i najlepši začin (prateći vokal) Kristina Jovanović", naglasila je Cvetković.

Govoreći okupljenima, ugledni voditelj televizije Studio B Velja Pavlović rekao je da je "Sloboda" jedan od "najlepših albuma E-playa i albuma koji su urađeni kod nas u poslednje vreme", istakavši zabeleženu izvanrednu dinamiku i hemiju članova benda.

"Od Margite Stefanović naš rokenrol nije imao rok divu koja ovako superiorno vlada. Ikona rokenrola na našim prostorima je postala Maja Cvetković... koja izvanredno svira i komponuje", ocenio je Pavlović.

Vlasniku Long Play-a Zoranu Vuloviću-Vuletu drago je što je njegova kuća "deo ove priče i ovog izdanja", jer je "Sloboda" "važan projekat, a i nekako je logično da Long Play bude uz E-Play".

Beogradski E-play tokom 20 godina postojanja nikada nije trčao za nametnutim ukusima gomile, što se sjajno moglo čuti na prethodnim albumima "E-Play" ‎(2000), "Crime" ‎(2005), "Drago mi je da smo se upoznali" (2009) i "Obični ljudi" (2013). Na "Slobodi" slušaoci mogu očekivati prirodan nastavak “Običnih ljudi”, ali sa odredjenom dozom veće muzičke zrelosti i ozbiljnijom produkcijom. Novom albumu prethodili su najavni singlovi i vizuelno upečatljivi spotovi "Srešćemo se neki drugi put", "Da budemo samo dobro" i "Šamarčina", od kojih je poslednji, brutalnim prizorima nasilja nad ženama uzburkao duhove, probudio javnost i izazvao brojne polemike.