Da bi objasnio ko su The Fever 333 moram prvo da vas pitam da li ste čuli za letlive? Ako jeste onda možete da pretpostavite šta vas očekuje, ako niste biće ovo iznenađenje za vas! Jason Butler je jedna od najzanimljivijih figura na alternativnoj sceni danas. Kao poklonik straight edge stila života njemu je bina ono što je rock zvezdama droga. Njegovi koncerti su nešto sasvim posebno, uvek na granici ludila i totalno nepredvidljivi. Ono što je radio sa letlive sada na sličan način nastavlja sa The Fever 333.

Tokom prošle godine, samo par meseci od kada su letlive najavili da prestaju sa radom The Fever 333 su imali svoj prvi nastup na parkingu ispred jedne od prodavnica američkog lanca delikatesa kakva je krofna! U bendu pored Butler-a su i gitarista Stephen Harrison (ex-The Chariot) i bubnjar Aric Improta (svira i u Night Verses). Nekoliko singlova su prethodila ovom EP-ju nazvanom „Made An America“ koji se pak pojavio bez ikakve najave. U pitanju su veoma angažovane pesme koje se bave osnovnim ljudskim pravima. „Hunting Season“ u kojoj je gostovao blink-182 bubnjar Travis Barker, „Soul'd Me Out“ i „We're Coming In“ su definitivno za hard-core fanove. Mada Butler uspe svašta da ugura u svaku od pesama ove tri su definitivno neočekivano teške i moraju da vas pokrenu. Na drugoj strani našle su se „(The First Stone) Changes“ u kojoj je gostovao alternativni reper Yelawolf i „POV“ i one imaju hip-hop kao temu. Dok na „Walking In My Shoes“ i „Made An America“ pronalazi sredinu sa mnogo više melodičnosti. „Made An America“ bi trebalo da se dopadne svakom ko voli Rage Against The Machine, Body Count ili System Of A Down. Sada su postali deo velike Roadrunner Records i sa nestrpljenjem očekujemo prvi album.

Ovakav bend je potreban današnjoj sceni jer stoje iza svojih reči. Jedno je pričati o promeni sistema a drugo je boriti se za to. Jason Butler je neko ko ne ume da se folira, osoba koja ostavi svoje srce na bini na svakom koncertu. Ako ne verujete, potražite na youtube-u...

Mike Stankovich