Kralj horora, Stiven King, dodao je na listu svojih ovogodišnjih izdanja još jednu knjigu, ali koja po svemu sudeći neće biti preporučljiva avio putnicima kao sredstvo za skraćivanje vremena tokom višečasovnih letova, javlja Art-Anima.


Knjiga se zove Flight or Fright i predstavlja antologiju priča o letenju, odnosno „o svim onim stvarima koje mogu da pođu po zlu kada se nalazite na visini od 10.000 metara, krećete se brzinom od gotovo hiljadu kilometara na sat i zatvoreni ste u metalnoj cevi (kao – glp! – kovčegu) zajedno sa stotinom stranaca“, navodi se u zvaničnom saopštenju za štampu izdavačke kuće Cemetery Dance Books.

King, koji očigledno mrzi da putuje avionom, uređuje ovu kolekciju strašnih priča zajedno sa urednikom i nagrađivanim piscem horora Bevom Vinsentom. Osim što je učestvovao u pisanju uvodne reči i komentara za svaku od zastupljenih priča, King je dao poseban doprinos i jednim svojim do sada neobjavljenim kraćim proznim ostvarenjem – „The Turbulence Expert“.

Za ovu priliku pozvao je i svog sina Džoa Hila da se pridruži ovom zanimljivom poduhvatu ustupanjem priče „You Are Released“, koja do sada, takođe, nigde nije objavljena. Ostatak knjige činiće objavljena i neobjavljena dela poznatih i manje poznatih autora među kojima su Ser Artur Konan Dojl, Roald DalRičard Metison, Embrouz Birs, Den Simons, Rej Bredberi

Antologija Flight or Fright bi trebalo da iz štampe izađe 04. septembra 2018. Ove godine očekuju se još dve knjige koje potpisuje Stiven King. U maju bi trebalo da bude objavljen horor roman The Outsider, dok je za oktobar najavljena novela Elevation.