Sitzpinker nastao je na leto 2017. godine, a čine ga bubnjar Danilo Ilić, basista Pavle Trifunović i vokal Dunja Mijačić. Troje srednjoškolaca, zaljubljenika u rok muziku rešili su da bez pomoći gitara i drugih instrumenata stvaraju zvuk koji bi najpribližnije okarterisali kao neo-garažni rok. Njihovi muzički uzori su mnogobrojni, variraju od indi rok-a do panka, a najviše vole Thee Oh Sees i Ty Segall-a.

Kada ste napravili bend, koja je vaša želja bila i kakav smisao on ima? Šta to vama znači a šta bi trebalo slušaocima?
Bend je nastao na leto 2017., a zvanično smo postali Sitzpinker kada nam se pridružila Dunja. Naša prva i glavna želja je da pravimo muziku po svom ukusu i kriterijumima, i da uživamo u tome. Naravno, bićemo još srećniji ako se to dopadne još nekome.

Motivi i filozofija benda...
Muzika nas ispunjava i čini naš život zanimljivijim. Mi smo pre svega obožavaoci dobre muzike, otvoreni smo za različite žanrove i stilove i nadamo se da ćemo ovo uspeti da prenesemo publici.

U kojoj meri vam je ovaj bend nekakva spona sa društvom i način komunikacije sa istim, u kolikoj vaše lično ispucavanje energije i lično pražnjenje?
Sve ovo je jednako prisutno, stvaranje benda nam je otvorilo vrata za upoznavanje mnogo novih i zanimljivih ljudi što nama znači jako puno pošto smo mladi kao bend. Energija je ključni deo stvaranja za nas i trudimo se da u svakoj pesmi to što bolje pokažemo. Sviranje je samo po sebi odličan ventil, tako da svaki put kada nastaje nova pesma energija nam dolazi prirodno, bez forsiranja.

Koliko je teško okupiti ljude i održati ih zajedno u jednoj ovakvoj priči?
Još uvek nemamo ovakvo iskustvo zato što smo tek počeli da se ozbiljnije bavimo muzikom. Trebaće nam još malo vremena da ovo saznamo ali se svakako nadamo da će naša muzika okupljati ljude sa sličnim ukusom kao našim.

Problemi sa kojima se suočavate kao bend...
Kao mlad bend trenutno najveći problem nam je pronalaženje mesta gde možemo da sviramo uživo, za sada smo imali svirku u Kvaki 22 a uskoro (17. marta) sviramo u Jazz Bar-u pa se nadamo da ćemo uspeti da se pročujemo još malo što bi nam jako olakšalo održavanje svirki.

Kome i u kojoj prilici biste pustili vaš bend?
Pustili bi ga bilo kome ko voli dobru i energičnu rok svirku, voli alternativu i spreman je da se potpuno prepusti muzici!