“Magi – Kao da je bila nekad” – biografija klavijaturistkinje grupe EKV



Sviđa ti se? Javi ostalima!

 
„Magi – Kao da je bila nekad“ je biografija klavijaturistkinje grupe EKV Margite Stefanović Magi iz pera novinara Dušana Vesića.

Ovo je knjiga o svojevrsnoj femme fatale nekadašnje jugoslovenske scene koja je svojom muzikom i harizmom obeležila jedan period u istoriji rok scene na ovim prostorima. Margita je preminula 2002. u 43. godini života, a način na koji je živela i umrla predmet je kontroverznih tumačenja. Knjigom „Magi – Kao da je bila nekad“ Vesić je želeo da odgovori na pojavu tabloida koji iznova posegnu za Margitom Stefanović i nekim „šokantnim“ detaljem iz njenog života kad god ne znaju o čemu da pišu, i daje realan pogled na jednu od najvrednijih pojava na srpskoj i eks-ju rok sceni.

„Njegova priča o Margiti Stefanović, koliko teskobna toliko i poštena, koliko gorka toliko i iskrena, nije samo nezaobilazan dokument za svakoga ko voli i poštuje Magi, nego i ogledalo u kojem će se prepoznati oni koji su umeli da ublaže njen bol, oni koji su se okoristili njenom nemoći i oni koji su pokazali ravnodušje pred njenim strašnim patnjama“, rekao je Ivan Ivačković povodom objavljivanja knjige „Magi – Kao da je bila nekad“.

Knjiga sadrži i ekskluzivne fotografije iz karijere i privatnog života Margite Stefanović Magi.



Sviđa ti se? Javi ostalima!

Budi u toku, prati nas na fejsbuku

10 najčitanijih

Arhiva