Ovo možda i nije toliko neočekivano, s obzirom na godine i silne zdravstvene probleme koje su članovi benda imali tokom prethodnih godina. Ipak, gorak ukus u ustima ostaje, ali i sreća da smo bili deo scene u kojoj su jedni od najvećih bili i ostali: 7Seconds! Bend je postojao neverovatnih 38 godina, što ih čini jednim od najdugovečnijih hc bendova ikad, a s obzirom da je meni ove godine isto toliko godina, mogu samo da kažem, kapa dole legende, za sve ono što ste učinili za hardkor scenu!

Bend je inače imao zakazanu evropsku turneju, ali očigledno su zdravstveni problem bili jači od želje da se ponovo svira. Da samo izdvojim da bubnjar Troj Movat ima frakture nekoliko nerava, uklještenje, kao i konstantan bol u zglobovima. Basista Stiv Jut je praktično slep na levo oko usled katarakte, što je doprinelo razvoju depresije i anksioznosti, što je značajno uticalo i na privatni život. Takođe, bori se sa alkoholizmom, koja se pojačala nakon smrti majke pre dve godine.

Bend smatra da jednostavno ne može da se izbori sa svim tim problemima i nastupa kvalitetno, kao što su do sada godinama radili.

Da ne dužim, evo čitavog posta Kevina Sekondsa sa fejsbuka.

(Get on the stage)