Devojke iz beogradskog melodic death metal benda Nemesis, objavile su svoj novi spot za pesmu „Uprising“.

Za snimanje spota odlučile su se jer smatraju da živimo u vizuelnoj kulturi i da ljude više interesuju takvi, nego isključivo audio sadržaji. Glavna ideja spota bila je da predstave dva različita pogleda na sviranje – jedno idealno i jedno koje je približnije nekoj našoj realnosti. Kao specijalni gost u spotu pojavljuje se Leo Ivanišević sa svojim performansom, dok muzičku produkciju na pesmi „Uprising“ potpisuje Hausmeisters Tonfabrik, odnosno Stevan Radoičić, a za video snimanje i montažu zadužen je bio tim iz On-set studija koji čine Stefan Tasić i Magdalena Stanković.

S obzirom da je za njih ovaj spot predstavljao veliki izazov, prvenstveno žele da se zahvale Sari Krneti i ekipi iz Balkan Helicopters koja ih je ugostila tokom prvog dana snimanja. A i svim ostalim ljudima koji su im pomogli u realizaciji ovog spota, oni su: Cirkusfera, Stevan Radoičić, Bojan Simić, Isidora Dimić, Zoran Nestorović, Igor Jelić, Dragan Gavrilović, Ivan Srdanović,  Leo Ivanišević, Teodora Milutinović, Tamara Tasić, Stefan Simić, Veljko Veljković, Vito Kovačić, Nenad Bojković, Nikola Vidojević, Uroš Milošević, Radomir Popović, Srđan Zuvić, Vladimir Obradović.

Nemesis čine Sanja Drča – vokal, Aleksandra Petrović i Tijana Milivojević na gitarama, Anja Tvrtković na bas gitari i Selena Simić za bubnjevima. U ovom sastavu one već dve godine aktivno promovišu svoj autorski rad koji je inspirisan bendovima Arch Enemy, Death, In Flames, Kreator. Njihov nastup karakterišu melodični rifovi, snažna ritam sekcija kao i sirova energija koju ova petorka poseduje.