Novi We Came As Romans album je, pre svega, uzbudljiv. Sada kao deo SharpTone Records-a objavljuju ’Cold Like War’ kojim daju ono najbolje što kao bend mogu da ponude. Posle komercijalnog uspeha sa odličnim ’Tracing Back Roots’ (2013) usledio je istoimeni ’We Came as Romans’ (2015) na kojem su počeli da gube svoj identitet. ’Cold Like War’ je njihovo peto studijsko izdanje i dokaz da je ovo bend koji ne želi slavu preko noći.

We Came as Romans su moderan bend i njihova muzika je mešavina Nu-Metal-a, metalcore-a i alternativnog rock-a. Na novom albumu su veoma teži od onoga što smo realno očekivali od njih. ’Cold Like War’ je kao celina izuzetan, nema dosadnog trenutka u sebi i veoma je slušljiv. Od starta sa mračnom „Vultures with Clipped Wings“ stiče se utisak da je ovo izdanje drugačije od prethodnih, kao da nisu u pitanju We Came As Romans. Hardcore uticaji se snažno osećaju u „Cold Like War“ i „Wasted Age“, fenomenalnim singlovima koji su i najavili novi album. Hitove pronalazimo u „Two Hands“ i „Foreign Fire“ kojima balansiraju između melodije i (nove) agresivnosti u svojoj muzici. Iznenađenje je techno inspirisana „Encoder“ a na „If There's Nothing to See“ gostuje jedan od I Prevail pečava Eric Vanlerberghe.

Neočekivan album od We Came As Romans. Ovo je bend koji je shvatio da vredi rizikovati i pomerati granicu svoje kreativnosti. Zato i zaslužuju da budu mnogo veći nego što to danas jesu!

Mike Stankovich