Intro:
„Na zemlju smo s neba dani
Na sve strane posejani
Na svom putu istrajani
Slobodni i nasmejani...“

   NA SVE STRANE POSEJANI je nezavisna artistička muzička grupa koja je pod uticajem "ravničarskih halucinacija" osnovana u geografskom prostoru tzv. "banatskog trougla" - na dnu mora, iz ravnice. Nakon nekoliko održanih koncerata, krajem novembra meseca 201., ulaze u studio "Shoom studios" u Beogradu i snimaju pet pesama koje je producirao i miksovao Dušan Svilokos (Trigger). Na njihovom jutjub kanalu postavljena su 4 videa.
   Posejani u bendu su: Dragan Gaša Veličkovski – svira bas gitaru, Velja Radenković – svira jedinu gitaru, Jović Zoran pokušava da peva i piše tekst, dok Ljubiša Milošević svira po  bubnjevima.


Kada ste napravili bend, koja je vaša želja bila i kakav smisao on ima? Šta to vama znači a šta bi trebalo slušaocima?
   Nakon nekoliko neuspelih pokušaja, članove benda traži i pronalazi J. Zoran (ex- Napred u prošlost – NUP, 1984 – 2007) i  zajedno sa njima tokom 2015. godine, osniva muzičku grupu pod ovim nazivom. Posejani od početka rade na realizaciji konbinovanog muzičkog koncepta – rad na autorskim pesmama i obradama izabranih pesama grupe NUP, kao omaž/poštovanje za rad i delo ove kultne ravničarske grupe. Na svojim nastupima koji često  traju i preko 80 minuta, posejani izvode mix svojih i NUP pesama, na obostrano zadovoljstvo izvođača i slušalaca.

Motivi i filozofija benda...
   Uz pomoć pundravaca i neizdrža, bez kompromisa i sa puno energije, otvorenih očiju i u osmeh razjapljenih usta, posejani euforično slikaju svoje zvučne slike obogaćene ispevanim doživljajima  iz prošlih, sadašnjih i budućih života…

U kojoj meri vam je ovaj bend nekakva spona sa društvom i način komunikacije sa istim, u kolikoj vaše lično ispucavanje energije i lično pražnjenje?
    Zaista  nisam primetio da  ljudi koji dolaze na koncerte i koji nas prate putem elektronskih medija ne razumeju smisao i poruku posejanih. Naprotiv. Itekako se razumemo i složno pevamo...

Koliko je teško okupiti ljude i održati ih zajedno u jednoj ovakvoj priči?
   Definitivno mora postojati jasna ideja, kreativni plan, pozitivna energija, bunt, uz minimalne uslove za rad/probe i za održavanje komunikacije između članova benda i samog benda sa ostatkom sveta. Svesni da novac nikad neće doći.

Problemi sa kojima se suočavate kao bend...
  Na ovim prostorima, gde govorimo jezikom koji  razumemo, skoro da je sve poodavno postalo problem…Ipak, svi  problemi su rešivi, ukoliko nije obrnuto.

Kome i u kojoj prilici biste pustili vaš bend?
   Svim onim gostima koji mi dođu, rašire se, zasednu i nikako da odu....