Mischko se može smatrati relativno novom figurom u svetu underground stvaralaštva. Prvobitno se pojavljuje na sceni pre desetak godina kao bubnjar u raznim opskurnim punk rock bendovima, a kao solo artista počinje da stvara početkom 2017. godine. Kroz audio i vizuelne sadržaje koji su spoj više žanrova, pretežno žanrova 80ih kao što su post punk, gothic rock, synthwave, electro i drugi, obraća se svetu i na svoj autentičan način ga upućuje na određene nepoznate i poznate ideje, koncepte i pojave, novima dajući pojavni oblik, stare predstavljajući iz nekog novog ugla. Nedavno, Mischko je predstavio svoj treći singl pod nazivom ''Noir'' koji je odrađen u saradnji sa Max-om (So Long Last Year).

Kada ste napravili bend, koja je vaša želja bila i kakav smisao on ima? Šta to vama znači a šta bi trebalo slušaocima?
Sve što stvaram ja stvaram zato što ne mogu da ne stvaram. Za ovaj i ovakav izraz sam se odlučio zato što sam osećao da je to najbolji način na koji bih mogao slušaocu predstaviti lepotu i probleme sveta.

Motivi i filozofija benda...
Približavanje stvarnijoj stvarnosti kroz zvuk i sliku.

U kojoj meri vam je ovaj bend nekakva spona sa društvom i način komunikacije sa istim, u kolikoj vaše lično ispucavanje energije i lično pražnjenje?
Naravno da kada stvorite nešto, osetite veliko pražnjenje, ali ujedno to je i punjenje, jer kada se neko pronađe u vašoj muzici ili ako pomognete nekom kroz vaše stvaralaštvo, to je veliki motiv da se nastavi dalje. Takva komunikacija sa društvom je jako bitna za stvaraoca.

Problemi sa kojima se suočavate kao bend...
Najveći problem danas je to što je sve manje umetnika a sve više biznismena u ’’svetu  muzike’’. Nekada se muzika stvarala radi muzike, a danas se stvara radi novca ili se koristi kao prečica ka poboljšanju društvenog statusa. Mnogi muzičari se prilagođavaju postojećim sistemima umesto da grade svoj sistem, i žive u nekim okvirima koje postojeći sistem od njih zahteva ili diktira. Potrebno je da muzičari izađu iz tih okvira i krenu da prihvataju sopstvenu slobodu.

Kome i u kojoj prilici biste pustili vaš bend?
Svakome.