Contaminated Mind je heavy/speed/thrash metal kvintet iz Beograda nastao sredinom jula ove godine. Postava benda je mahom sačinjena od bivših članova benda ’’Exhibition’’ koji je nakon formiranja ’’Contaminated Mind-a’’ prestao sa radom. Kao već uigrana ekipa bend je svoje prve korake napravio već početkom avgusta, ušavši u ’’Citadela Sound Production’’ radi usnimavanja svog debitantskog singla, koji nosi naziv ’’Boga Igre’’, koji će već sredinom tog meseca ugledati svetlost dana. Nakon objavljivanja istog, zakazali su tri nastupa u tri različita grada, u Kragujevcu, Beogradu i Novom Sadu, radi promovisanja singla. Kako kažu, sva tri nastupa su prošla daleko bolje od njihovih očekivanja, i poslednjim nastupom su najavili da prave malu pauzu radi pripreme materijala za EP koji bi trebalo da izađe početkom naredne godine…  


HC: Kada ste napravili bend, koja je vaša želja bila i kakav smisao on ima? Šta to vama znači a šta bi trebalo slušaocima?
CM:
  Tokom samog formiranja, jednoglasno smo došli do zaključka da ovaj bend treba da bude drugačiji od njegove preteče, gotovo u svakom smislu, a prvenstveno u pisanju autorskog materijala, kojeg je u našem bivšem bendu manjkalo, tako da bi to bila neka prvenstvena želja, stvaranje muzike koja bi zadovoljavala ukuse svih članova benda, i kojom bi svi bili zadovoljni i ponosni, a nedugo zatim, eto, izašao je i prvi singl, kao rezultat toga, dok je smisao našeg benda, makar nama, ujedno velika doza sprdanja i ozbiljnosti u isto vreme, sprdanja tokom proba i nastupa radi opuštenije atmosfere, a ozbiljnosti u smislu iskazivanja naših stavova kroz tekstove i muziku uopšte.
Šta to nama znači a šta bi trebalo slušaocima? Hm, nama znači to što radimo to što volimo, što imamo priliku da kažemo nešto kroz naše tekstove i muziku, iza čega bi možda neki naši slušaoci mogli da stanu, da se slože sa stavovima koje mi tim putem iskazujemo, to bi, da kažemo, bilo ono što bi nama najviše značilo, a što se slušaoca tiče, njima bi trebalo da znači to što imamo toliko bogatu scenu, i što se bendovi iste te scene maksimalno trude i bore za slušaoce, na ovaj ili onaj način.   

HC: Motivi i filozofija benda...
CM:
Apsolutno glavni motiv jeste dobra zabava tokom sviranja, bilo to u studiju za probe, ili na bini, da stvaramo sopstvenu muziku, kao i ostale stvari slične ovim, vezanim za ličnu satisfakciju, dok u sporedne, sekundarne motive, možemo svrstati nastupanje na većim binama, deleći ih sa većim bendovima, na većim festivalima, predstavljanje pred većim brojem ljudi, uglavnom, maksimalno se trudimo da idemo napred, ne želimo da ovo što malo što smo do sad uspeli da uradimo sa ovim bendom bude naš maksimum, niti da to krijemo od čitalaca.  

HC: U kojoj meri vam je ovaj bend nekakva spona sa društvom i način komunikacije sa istim, u kolikoj vaše lično ispucavanje energije i lično pražnjenje?
CM:
Pokušavamo da uspostavimo balans između te dve stvari, i možemo vam reći da nije nimalo lako, ali iako malko više težimo ka nekoj ličnoj satisfakciji u vidu sviranja i druženja, maksimalno se trudimo da ispoštujemo ljude koji posećuju naše nastupe, slušaju našu muziku i uopšte ovako pružaju podršku, u bilo kom mogućem vidu...

HC: Koliko je teško okupiti ljude i održati ih zajedno u jednoj ovakvoj priči?
CM:
Što se nas tiče, nemamo gotovo nikakvih problema vezanih za to, poznajemo se dugo vremena, a ovaj bend nas je zbližio još više, može se reći da smo čak i najbolji ortaci, ali po iskustvima sa bivšim bendovima pojedinih članova, nisu baš svi te sreće, prilično često se dešava da se bendovi sa enormnim potencijalom gase usled nesloge, što je tragično...

HC: Problemi sa kojima se suočavate kao bend...
CM:
Hm, pa, ne bismo mogli nešto preterano da se požalimo, jedino što bi bilo vredno pomena jeste sve manji broj klubova u kojima bismo mogli da nastupamo, kao i rast cene zakupa istih, što nama, koji ovo radimo iz ljubavi, a ne zbog para, ponekad pravi veliki problem.

HC: Kome i u kojoj prilici biste pustili vaš bend?
CM:
Apsolutno svima koji bi izrazili želju da čuju, bez obzira koju vrstu muzike ta osoba preferira, a naravno i osobama/bendovima čiju muziku volimo i slušamo, da ne pričamo o našim uzorima...