Prošlo je 35 godina od kada se pojavio Blade Runner. Svet koji je tada prikazan se u mnogome promenio i razlikuje se od onoga koji ćemo gledati u nastavku "Blade Runner 2049". Budućnost nije onakva kakva je bila i uskoro ćemo saznati kako i zašto su Replikanti i dekadama nakon Deckardovog nestanka (koga je igrao Harrison Ford) - i dalje tu. Collider je na svom youtube kanalu predstavio "Blade Runner 2036", novi kratki film koji je tu da popuni neke praznine između prvog dela i njegovog nastavka.

Reditelj filma "Blade Runner 2049" Denis Villneuve na početku pojašnjava da je pozvao nekoliko reditelja da naprave tri kratka filma koji bi bili uvod i pripremili gledaoce za svet koji će videti u njegovom filmu. Film koji je pred vama "Blade Runner 2036: Nexus Dawn" je režirao Luke Scott, sin Ridley Scotta. Film otkriva da je tehnologija kojom su proizvođeni Replikanti zabranjena nakon događaja u prvom filmu. Ovo nas i ne iznenađuje imajući u vidu da su Replikanti još 2019. bili buntovi a uz to umeli dobro da se uklope u okolinu i ostanu "nevidljivi".

Na početku filma srećemo Niander-a Wallace-a (lika koga tumači Jared Leto) koji traži ukidanje anti-Replikantskog zakona. Niander ne samo da ne želi da poštuje taj zakon, već je stvorio najmanje jednog Replikanta koga opusuje kao "anđeo". Wallace čak tvrdi da su novi Replikanti neophodni za opstanak ljudi u udaljenim kolonijama i da se njegovi Replikanti nikada neće pobuniti, već se biti pokorni. Ali to smo obećanje već čuli i znamo kako se završilo.

Naredna dva kratka nastavka biće objavljeni pre premijere filma "Blade Runner 2049" 6. oktobra.