Kao jedan od najznačajnijih producenata današnjice John Feldmann stoji iza dosta veoma značajnih albuma alternativne scene. Ipak njegov bend Goldfinger nikada nije bio značajno popularan, većina ih pamti po jednoj obradi od pre skoro dvadeset godina. Novo izdanje dolazi posle devet godina pauze ali sa totalno drugačijim motivima.

Osim produkcije on je i ko-autor mnogih hitova poslednjih godina (Good Charlotte, 5 Seconds of Summer, All Time Low). Saradnja sa blink-182 na poslednjem albumu ’California’ je bila i osnova za novi Goldfinger album. Može da se kaže da su čak identični. ’The Knife’ nije loš album ali i više zvuči kao treći deo ’California’-e i pesama koje blink-182 nisu hteli da upotrebe za svoj repertoar.
Novi Goldfinger je kombinacija ska-punk numera koje više podsećaju na Less Than Jake i pesama koje možemo da generičkih pop-punk pesama. Sama činjenica da je bend sada sastavljen sa MXPX basistom Mike Herrera-om, Story of the Year gitarista Philip Sneed-om i blink-182 bubnjarom Travis Barker-om dovoljno govori da je ovo Feldmann-ov projekat samo potpisan kao Goldfinger. Gosti na ovoj ploči su Josh Dun (twenty one pilots), Mark Hoppus (blink-182) i Taka Moriuchi (One OK Rock).

’The Knife’ je zabavan i ne treba ga uzimati za ozbiljno, odlično počinje sa „A Million Miles“, unosi humor sa „Am I Deaf“ ili „Orthodontist Girl“, režeći pop-punk uz „Put the Knife Away“ i „Beacon“. Preporučuje se fanovima ostali neka ga zaobiđu.

Mike Stankovich