Taman pred leto i odmore stiže nova porcija Stripburgera u svom regularnom izdanju. 

U novi broj nas uvodi Olaf Ladousse, autor iz Španije sa svoja dva "nema" stripa i fanzinaški "veteran". Upravo u uvodniku će se i osvrnuti na svoj rad i zašto baš "nemi" strip. 

Španija je nešto što definitivno obeležava ovaj broj. Izgleda da tamošnja fanzinaška i samizdat scena doživljava ponovni procvat imajući u vidu sve veći broj nezavnisnih glasila i autora koji su se pojavili. Martin Lopez Ram se u svom kraćem tekstu "The self-publishing virus" u novom broju upravo osvrnuo na ovaj fenomen. Zanimljivo je da je susedni Portugal imao značajnu ulogu u ovom rivajvlu. Tu je i sedam španskih autora sa svojim stripovima tek da opravda raznovrsnost i aktivnost tamošnje scene. No naravno, ne treba zaboraviti ni ostale autore iz Amerike, Brazila, Rusije, Danske, Britanije, Italije...

Da ostanemo u svetu fanzina redakcije se dodatno pobrinula razgovorom sa Davidom Schilterom. David je Švajcarac koji već godinama živi u Litvaniji. Nakon završetka studija preselio se u ovu zemlju i pokrenuo fanzin/magazin "kuš!". Priča je slična Striburgerovoj, oba glasila dolaze iz male zemlje i zanimljivo je pratiti transformaciju "kuša" iz lokalnog ka globalnom glasilu koje ima za cilj da predstavi (naravno ne samo) Litvanske autore svetu, obzirom da je tamošnja strip scena mala i dalje u razvoju. Čini se da su problemi nezavisnih izdavača svuda isti, poštarine koje su koliko i sam proizvod (neretko i skuplje), tiraži i slično.

Novi broj nam je doneo i intervju sa Gašperom Rusom, jednim od bivših urednika Stripburgera i naravno, poznatim slovenačkim ilustratorom i strip autorom. Gašper govori o svom Stripburger iskustvu ali pre svega o sopstvenom radu, pristupu, razmišljanjima...

Kako to obično biva, Burger stiže u pravom trenutku: za čitanje na plaži, bazenu ili debelom hladu. I na kraju, kako ekipa reče: "dozvolite da vas ovaj "virus" inficira".