Niški rock sastav Prljave Sestre objavio je svoj prvi istoimeni album za izdavačku kuću Lampshade Media. Izdanje je pratila objava novog video spota i to za pesmu „Niže od dna“, što je druga ekranizovana pesma sa pomenutog izdanja. 

Album je snimljen u niškom studiju Psycho Therapy, proleća 2016. godine. Na snimanju albuma su radili  Nenad Pejčić i Mladen Marjanović, dok je za miks i mastering bio zadužen Nenad Pejčić koji je ujedno na albumu i pevao prateće vokale. Pored Nenada, na albumu je gostovao i njegov kolega iz benda Novembar, Goran Kostić Kosta, koji je takođe pevao prateće vokale i svirao perkusije. Retro dizajn omota delo je niškog umetnika i strip crtača Velibora Stanojevića.

Prljave Sestre su rokenrol sastav iz Niša, koji kroz garažnu formu spaja uticaje ritma i bluza, rokabilija, bugija, amerikane i indi roka. Melodičan i čvrst zvuk, baziran na frenetičnim ritmovima, razigranim bas linijama i žestokim gitarskim deonicama, uspeva da i na studijskom zapisu održi atmosferu spontanosti i konstantne interakcije sa slušaocem, karakterističnu za žive nastupe benda. Tekstovi pesama inspirisani su društvenom stvarnošću, sa naglašenim osećajem bunta, kao i izvesnom dozom samoironije.