Prljave Sestre "Niže od dna"Sviđa ti se? Javi ostalima!

 
Niški rock sastav Prljave Sestre objavio je svoj prvi istoimeni album za izdavačku kuću Lampshade Media. Izdanje je pratila objava novog video spota i to za pesmu „Niže od dna“, što je druga ekranizovana pesma sa pomenutog izdanja. 

Album je snimljen u niškom studiju Psycho Therapy, proleća 2016. godine. Na snimanju albuma su radili  Nenad Pejčić i Mladen Marjanović, dok je za miks i mastering bio zadužen Nenad Pejčić koji je ujedno na albumu i pevao prateće vokale. Pored Nenada, na albumu je gostovao i njegov kolega iz benda Novembar, Goran Kostić Kosta, koji je takođe pevao prateće vokale i svirao perkusije. Retro dizajn omota delo je niškog umetnika i strip crtača Velibora Stanojevića.

Prljave Sestre su rokenrol sastav iz Niša, koji kroz garažnu formu spaja uticaje ritma i bluza, rokabilija, bugija, amerikane i indi roka. Melodičan i čvrst zvuk, baziran na frenetičnim ritmovima, razigranim bas linijama i žestokim gitarskim deonicama, uspeva da i na studijskom zapisu održi atmosferu spontanosti i konstantne interakcije sa slušaocem, karakterističnu za žive nastupe benda. Tekstovi pesama inspirisani su društvenom stvarnošću, sa naglašenim osećajem bunta, kao i izvesnom dozom samoironije.
 Sviđa ti se? Javi ostalima!

Budi u toku, prati nas na fejsbuku

10 najčitanijih

Arhiva