25 godina kultne pesme “Živeo Staljin” grupe Dža ili BuSviđa ti se? Javi ostalima!

Kraljevi beogradskog andergraunda, Dža ili Bu, ove godine proslavljaju 30 godina karijere i tim povodom kreću na veliku turneju po zemlji i regionu u okviru koje će posetiti i Niš 17. marta i održati koncert u Feedbacku sa početkom od 22 sata. Bend će ovom prilikom promovisati i novi album “SEDMA SILA”.

foto: Mikica Andrejić
Pored već pomenutog jubileja, ove godine je tačno 25 godina od njihovog prvog velikog hita, pesme “Živeo Staljin i svetska revolucija”. Ova pesma je jedna od najpoznatijih pesama grupe Dža ili Bu. Nalazi se na njihovom prvom albumu "Hej Mornari" iz 1992. godine, a povodom obeležavanja 25 godina od izlaska pomenutog albuma, snimljena je i nova verzija ove pesme i uvrštena na sedmi studijski album benda "Sedma Sila" koji je objavljen prošle godine za Mascom Records. Tim povodom kontaktirali smo pevača i frontmena benda Nebojšu Simeunovića - Sabljara, ne bi li saznali nešto više o ovoj kultnoj pesmi.Evo šta nam je rekao: "Pesma Živeo Staljin i svetska revolucija je jedna od naših najpopularnijih pesama.Izvodimo je uvek pred sam kraj koncerta i ona uvek izaziva euforiju i horsko pevanje od strane publike. Pesma je nastala početkom devedesetih i bila je jedna od naših prvih zabranjenih pesama. Naime, pošto je izbila na prvo mesto liste radija Beograd, odjednom je uklonjena sa liste i misteriozno nestala pri čitanju liste od prethodne nedelje na kojoj je bila hit. Zbog svoje tematike, pokrenula je konflikte na našim koncertima izazvane od mladih i glupih srpskih fašista koji su nas ubrzo okarakterisali kao pro-komunistički bend. Glupost je neuništiva rekao je jednom Tusta pa je ova pesma podjednako smetala i crvenom režimu i glupim fašistima.Za mene je ovo oduvek bila samo dobra zajebancija inspirisana filmom Balkanski Špijun”.
 
Ulaznice za niški koncert mogu se kupiti po pretprodajnoj ceni od 400 dinara u Cd Sound music shopu (na samom kraju novog podzemnog prolaza), Energy music shopu (TPC Kalča-prizemlje), pivnici Nemir (Obilićev Venac 35) i pivnici Ministarstvo (Vojvode Vuka 12). Na dan koncerta će koštati 500 dinara.Sviđa ti se? Javi ostalima!

Budi u toku, prati nas na fejsbuku

Stiže prvo zvanično reizdanje albuma "Nuklearne olimpijske igre" Satana Panonskog

"Rijetko kada se na domaćoj sceni pojavi tako osebujan lik kao sto je to bio Ivica Čuljak. Znan i kao Kečer II a još poznatiji kao Sata...

10 najčitanijih

Arhiva