Kraljevi beogradskog andergraunda, Dža ili Bu, ove godine proslavljaju 30 godina karijere i tim povodom kreću na veliku turneju po zemlji i regionu u okviru koje će posetiti i Niš 17. marta i održati koncert u Feedbacku sa početkom od 22 sata. Bend će ovom prilikom promovisati i novi album “SEDMA SILA”.

foto: Mikica Andrejić
Pored već pomenutog jubileja, ove godine je tačno 25 godina od njihovog prvog velikog hita, pesme “Živeo Staljin i svetska revolucija”. Ova pesma je jedna od najpoznatijih pesama grupe Dža ili Bu. Nalazi se na njihovom prvom albumu "Hej Mornari" iz 1992. godine, a povodom obeležavanja 25 godina od izlaska pomenutog albuma, snimljena je i nova verzija ove pesme i uvrštena na sedmi studijski album benda "Sedma Sila" koji je objavljen prošle godine za Mascom Records. Tim povodom kontaktirali smo pevača i frontmena benda Nebojšu Simeunovića - Sabljara, ne bi li saznali nešto više o ovoj kultnoj pesmi.Evo šta nam je rekao: "Pesma Živeo Staljin i svetska revolucija je jedna od naših najpopularnijih pesama.Izvodimo je uvek pred sam kraj koncerta i ona uvek izaziva euforiju i horsko pevanje od strane publike. Pesma je nastala početkom devedesetih i bila je jedna od naših prvih zabranjenih pesama. Naime, pošto je izbila na prvo mesto liste radija Beograd, odjednom je uklonjena sa liste i misteriozno nestala pri čitanju liste od prethodne nedelje na kojoj je bila hit. Zbog svoje tematike, pokrenula je konflikte na našim koncertima izazvane od mladih i glupih srpskih fašista koji su nas ubrzo okarakterisali kao pro-komunistički bend. Glupost je neuništiva rekao je jednom Tusta pa je ova pesma podjednako smetala i crvenom režimu i glupim fašistima.Za mene je ovo oduvek bila samo dobra zajebancija inspirisana filmom Balkanski Špijun”.
 
Ulaznice za niški koncert mogu se kupiti po pretprodajnoj ceni od 400 dinara u Cd Sound music shopu (na samom kraju novog podzemnog prolaza), Energy music shopu (TPC Kalča-prizemlje), pivnici Nemir (Obilićev Venac 35) i pivnici Ministarstvo (Vojvode Vuka 12). Na dan koncerta će koštati 500 dinara.