Francuski melodični hardcorepunk bend Wake the Dead upravo je predstavio novi spot za pesmu "The Light". Pesma se nalazi na još uvek aktuelnom albumu "Under the Mask" koji se pojavio maja prošle godine za nemačku izdavačku kuću "Demons Run Amok".

WTD dolaze iz Marselja a snažan uticaj na njihov rad su imali bendovi poput Comeback Kid, Have Heart, Verse, Defeater, More Than Life, Miles Away… Za sedam godina postojanja odsvirali su preko 280 koncerata u 28 zemalja širom Evorpe i Azije. Prilike da ih vidi imala je i publika u našem regionu obzirom da su svirali u Bosni, Hrvatskoj i Srbiji. Binu su delili sa bendovima poput Propagandhi, No Turning Back, Ritual, Cruel Hand, Anchor, No Friends, Death By Stereo, Nine Eleven, Lasting Traces, Birds in Row, A Wilhelm Scream, NUFAN, Strung Out, Hoods...

Prvi album nazvan «The Things We Can't Forget» je izdat 2011, a naredne godine je usledio EP «Meaningless Expectations». Kao što smo na početku i naveli, maja 2016 izlazi njihov poslednji album sa koga u nastavku gledamo spot za pesmu "The Light".