Od svog nastanka 1993. godine u Prištini grupa Fish in oil je prošla kroz brojne inkarnacije, a njeni članovi su bili mnogi kvalitetni muzičari koji su poslednjih dvadesetak godina prisutni na domaćoj sceni. Grupa izvodi instrumentalnu muziku na tragu bluzu, rokenrolu, surfu, etno muzici, fri džezu, filmskoj muzici, pank roku…, izbegavajući svrstavanje u bilo koji od tih pravaca. Muzika ove grupe oslikava vreme i podneblje u kome je nastala: vreme u kom se sadašnjost ne vidi bez prošlosti i podneblje gde su tako izmešani uticaji istočne i zapadne kulture. Grupa izvodi kompozicije gitariste Bratislava Radovanovića, a svoj prvi album nazvan  ,,Poluostrvo’’ je objavila 2012 godine. Drugi album nazvan ,,Drnch’’ grupa je objavila u oktobru 2013, neposredno pred Beogradski džez festival na kome je i nastupila, dok je treći - dupli album pod nazivom ,,Tri ključa’’ izašao krajem 2016, a 15. decembra promovisan na velikom koncertu u Domu omladine Beograda.


U proteklih nekoliko godina grupa Fish in oil je nastupila na brojnim festivalima u Srbiji i regionu: Babel sounds - Balaton Mađarska (2016), Street Food Festival - Cluj Napoca Rumunija (2016), Roland Jazz Festival - Rumunija (2015), Beogradski Jazz Festival (2013), Ring Ring (2012), Mikser festival (2012, 2014), Nišville jazz festival (2011, 2014), Cetinje jazz festival (2012), White field jazz festival u Bijelom Polju (2014),… su samo neki od njih.

Pored gitariste i kompozitora Bratislava Radovanovića članovi Fish in oil su ljudi koji iza sebe imaju brojne autorske projekte i svojim  kreativnim radom su ostavili snažan pečat na domaćoj muzičkoj sceni. Tako saksofonista Dušan Petrović (svirao u poznatim rock sastavima Plejboj, Eyesburn...) predvodi ,,Menson Benson Sekstet’’ i  ,,Dvojac bez kormilara’’, basista Branislav Radojković je pokretačka snaga grupe ,,Naked’’ i autor muzike za ovu grupu, bubnjar Tom Fedja Franklin je između ostalog član Menson Benson Seksteta, Dvojca bez kormilara…, a perkusionista Papa Nik pored toga što je u karijeri svirao sa veličinama poput Miloša Petrovića, Lale Kovačeva itd, već četrdeset godina predvodi improvizatorsku skupinu ,,Institut’’.