Septembar i oktobar su rezervisani sa slavlje: Dilana Dog slavi 30. rođendan, a iz Sergio Bonneli Editore najavljuju nekoliko posebnih izdanja tim povodom!
 

"Poslednji zraci leta se polako pretvaraju u tamu, iskonsku boju straha, crnu kao jakna tridesetogodišnjeg Dilana Doga. Baš tako, 26. septembra će naš istražitelj noćnih mora proslaviti svoj 30. rođendan, čime će postati jedan od najdugovečnijih i najuspešnijih junaka kako naše izdavačke kuće, tako i samog italijanskog stripa", navode iz SBE na zvaničnom sajtu.
 
U sklopu proslave tridesetogodišnjice 29. septembra pojaviće se dugoočekivana epizoda pod brojem 361. - „Mater dolorosa“ za koju je scenario uradio Roberto Recchioni, a crtež Gigi Cavenago. Kao što znate, svaki stoti broj, ili rođendansko izdanje je u potpunosti u boji. Tako je i ovog puta. 
 
Sudeći po naslovnoj, i ovde će jedan od motiva biti galija koju Dilan slaže sve ove godine, brod od velikog značaja za njegovo poreklo.  
"Kada Dilan Dog ponovo oseti simptome opskurne bolesti koja ga je umalo ubila par godina ranije, shvata da se "Mater Morbi", majka svih bolesti vratila. Dilan će biti primoran da uroni u more bola, u potrazi za sobom, svojom prošlošću i sadašnjim tajnama" - najavljuje izdavač. 
Xabaras, Morgana, Galija, bivši inspektor Blok, Gručo, Mater Morbi... neće propustiti da se pojave u ovoj slavljeničkoj epizodi.
 
U sklopu proslave jubileja očekuje nas „30. Dilan Dog specijal“ – druga po redu avantura „Planete mrtvih“, stacionirana u Londonu budućnosti, u kome je iznemogli, ostareli i razočarani Dilan Dog nateran da se bori i živi sa teškim posledicama epidemije živih mrtvaka.

Ipak, vrhunac ovog jubileja predstavlja povratak Ticijana Sklavija kao scenariste!

Sledeći album koji izlazi na mesečnom nivou, broj 362, će biti specijalno izdanje sa Ticijanom Sklavijem kao scenaristom. „Posle duge tišine“ je naziv dela zamišljenog od strane Dilanovog "oca" – priča sa primesama intimnosti i melanholije, ovekovečena virtuoznošću Đampijera Kasertana.
 
Kao što vidimo, razloga za slavlje i nestrpljenje i te kako ima.